1. Corona
  2. Aangepaste maatregelen verzwaarde lockdown

Aangepaste maatregelen verzwaarde lockdown

Begin van de week heeft minister-president, Mark Rutte verzwaarde lockdown maatregelen aangekondigd. Daarbij zijn voor de komende vijf weken extra maatregelen om het COVID-19 virus de kop in te drukken genomen. Onze bewoners en contactpersonen weten inmiddels wat deze maatregelen voor hen op de locaties betekenen. U kunt hieronder lezen welke maatregelen er bij Zorggroep Liante zijn genomen.

Maximaal 2 bezoekers per dag
Vanaf dinsdag 15 december jl. mogen maximaal 2 personen, ouder dan 13 jaar, per dag bij een familielid en/of naaste op bezoek komen. Tijdens de Kerstdagen, op donderdag 24 december, vrijdag 25 december en zaterdag 26 december mogen er maximaal 3 personen, ouder dan 13 jaar, op bezoek komen. Daarna zijn dit er weer maximaal 2 per dag per bewoner.

Overige aanpassingen binnen Zorggroep Liante:
– de kapper en pedicure (tenzij medisch noodzakelijk) gaan dicht tot en met 19 januari 2021;
– Paramedici, zoals de fysiotherapeut en ergotherapeut kunnen hun werk gewoon voortzetten ten behoeve van onze bewoners;
– De dagbesteding en/of activiteiten vinden gewoon plaats, maar per locatie kan de grote van de groepen worden aangepast. Dit is bij iedere locatie bekend en hiervan zijn bewoners en familieleden op de hoogte gebracht.

Alle genoemde maatregelen gelden tot en met dinsdag 19 januari 2021.

Warme kerstsfeer belangrijker dan ooit
De medewerkers van Zorggroep Liante doen dit jaar nog meer hun best om komende weken een fijne kerstsfeer op onze locaties te creëren, zodat de warmte die we onderling moeten missen, toch een beetje wordt ingevuld. Daarnaast wordt extra aandacht besteed en rekening gehouden met het welzijn en welbevinden van bewoners tijdens deze kerstdagen en de periode daarna.

Basisregels voor bezoek
Bij Zorggroep Liante wijzen we iedereen graag op de basisregels die tijdens het bezoek en verblijf binnen onze locaties zo belangrijk zijn. De basisregels zorgen voor de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van bewoners, familieleden en onze medewerkers. Het is heel fijn te merken te merken dat nagenoeg iedereen zich hieraan houd. Soms vergeten bezoekers per ongeluk een regel, daarom zetten we ze nog een keer onder elkaar:

– hebt u klachten? Laat u testen en kom niet langs
– schrijf u bij binnenkomst altijd in (bron- en contact onderzoek)
– draag een mondmasker, ook tijdens uw bezoek!
– volg altijd de (eventuele) looplijnen op locatie
– ga direct naar het appartement (dus niet naar andere ruimtes!)
– verlaat de locatie ook volgens de looplijnen via de kortste route
– houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar
– was uw handen zeer regelmatig
– nies in uw elleboog
– gebruik papieren zakdoeken
– schud geen handen
– ventileer het appartement tijdens uw bezoek!

Menu
Intranet login