1. Corona
  2. Alleen samen houden we corona onder controle

Alleen samen houden we corona onder controle

We horen als Zorggroep Liante net als u via het nieuws over nieuwe brandhaarden van coronabesmettingen. Over verpleeghuizen die deels sluiten. Over zorgen die Nederland zich maakt over de start van het schooljaar en terugkerende vakantiegangers, nu het einde van de vakantie in zicht is.
Het coronavirus is er nog steeds en steekt op diverse plekken de kop op. Zoals minister Hugo de Jonge het eerder zei “Wij zijn misschien wel klaar met het virus, maar het virus nog niet met ons.”

Moeten we ons zorgen maken?
We moeten vooral waakzaam blijven. We hoeven ons op dit moment geen extra zorgen te maken. Het beste kunnen we ons houden aan de eerder gemaakte én succesvol gebleken maatregelen. Want zo hebben we het voor de zomervakantie ook gedaan.

We vragen iedereen die bij ons op bezoek komt ook de komende maanden weer goed op elkaar te letten. Als we dat doen kan iedereen veilig op bezoek blijven komen. Kunnen vakantieverhalen met elkaar worden gedeeld. En kan er gezellig een kopje koffie met elkaar worden gedronken of een mooie wandeling worden gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat wij samen nog steeds corona de baas kunnen.

De 5 basisregels voor een veilig bezoek!
Om een bezoek zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen zetten we de 5 afspraken die we eerder maakten nog even op een rij.

En mocht u naar aanleiding van uw vakantie of gezellige zomeravonden klachten hebben of twijfelen over uw gezondheid? Blijf dan minimaal 2 weken thuis en laat u testen!

  • Iedere bezoeker schrijft zich in via het Gastenboek. Waarom? Dit vragen we u ten behoeve van bron- en contactonderzoek in geval van een COVID-19 uitbraak. Zo kunnen we u en uw naasten informeren mocht er een coronabesmetting ontstaan;

  • Houd overal 1,5 meter afstand. Ook ten aanzien van uw familielid/naaste(n), medebewoners en personeel. Dit geldt ook buiten in de tuin als die op uw locatie aanwezig is;

  • Handhygiëne is een van de allerbelangrijkste punten om COVID-19 te weren. Was of desinfecteer uw handen daarom zo vaak mogelijk!

  • Volg looproutes en aangegeven instructies binnen de locatie als deze er zijn nauwkeurig op;

  • Komt de 1,5 meter afstand door te veel bezoek in het gedrang? Op dat moment kunnen we besluiten voor een korte tijd de toegang te sluiten, totdat de situatie weer verantwoord is.

We doen het samen én met gezond verstand
We vertrouwen erop dat u, uw familie en/of naasten zich aan de regels op de locatie houden. Samen zijn we verantwoordelijk voor ieders gezondheid en alleen samen krijgen we corona onder controle.

Menu
Intranet login