1. Corona
  2. Coronabesmetting op Sickenga-Oord

Coronabesmetting op Sickenga-Oord

Afgelopen woensdagmiddag aan het eind van de middag is gebleken dat twee bewoners van Sickenga-Oord positief getest zijn op het Coronavirus. Er zijn op dit moment nog zes andere bewoners waarbij ook een corona-test wordt afgenomen. Naast de besmetting bij bewoners zijn er op dit moment ook drie medewerkers positief getest op het Coronavirus. Alle bewoners die besmet zijn of de testuitslag afwachten zijn in quarantaine op het appartement en de desbetreffende medewerkers zijn in thuisquarantaine.

Bron en contactonderzoek heeft geen besmettingsbron kunnen aanwijzen. Om die reden worden zowel bewoners als medewerkers preventief getest (zie hieronder).

Extra waakzaam en deuren tijdelijk dicht
De besmettingen bij zowel bewoners als medewerkers zijn heel vervelend. Ten eerste voor de bewoners en onze medewerkers, maar ook voor familieleden en/of naasten. We doen er samen alles aan om deze uitbraak zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Daarom zijn er per direct, hoe vervelend ook, weer extra maatregelen genomen.

Maatregelen voor Sickenga-Oord

  1. Alle bewoners én alle medewerkers worden vandaag, 11 en/of morgen 12 februari preventief op COVID-19 getest;
  2. De testuitslagen worden binnen 48 uur verwacht en we informeren bewoners en medewerkers direct persoonlijk, per telefoon of per brief.
  3. Op advies van de GGD mag er totdat de uitslagen van alle tests binnen zijn GEEN BEZOEK meer op Sickenga-Oord komen;
  4. Groepsactiviteiten worden voorlopig weer stopgezet. Uitgezonderd zijn afdelingen waar Psychogeriatrische bewoners wonen, zo voorkomen we dat deze bewoners gaan dwalen;
  5. De maaltijden worden weer bij bewoners op het appartement geserveerd;
  6. Bewoners worden 2x per dag getemperatuurd, zodat we goed in de gaten houden of er symptomen van COVID-19 zijn en er vroegtijdig kan worden ingegrepen;

Actualiteit
We houden u via onze website op de hoogte van actuele zaken en gebeurtenissen op Sickenga-Oord.

Menu
Intranet login