1. Corona
  2. Update coronabesmettingen Sinnehiem

Update coronabesmettingen Sinnehiem

Op locatie Sinnehiem van Zorggroep Liante, te Haulerwijk zijn nog steeds een aantal bewoners besmet met het coronavirus. Eerdere besmette bewoners zijn inmiddels beter, maar er zijn ook weer nieuwe besmettingen voor in de plaats gekomen. De klachten bij onze bewoners blijven tot nog toe nog steeds licht van aard. Bewoners die besmet zijn zitten in quarantaine en zullen vijf dagen op hun appartement worden verzorgd en daar ook de maaltijden geserveerd krijgen.

Onder het personeel is het aantal besmettingen teruggelopen, maar ook hier komen nog steeds nieuwe besmettingen voor. Besmette collega’s medewerkers zijn allemaal thuis in quarantaine.

Aangepaste maatregelen nog steeds van kracht

Uit voorzorg worden de maatregelen die sinds 4 maart jl. zijn ingevoerd voorlopig aangehouden.

– Vanaf sinds 4 maart 2022 is het dragen van een mondneusmasker verplicht in Sinnehiem. Dit geldt voor iedereen (< 13 jaar) die op bezoek komt. Ook tijdens het bezoek op het appartement is het dragen van een mondneusmasker verplicht;

– Het aantal bezoekers betreft max. 2 bezoekers per dag;

– Vanwege het uitvallen van meerdere medewerkers wordt er extern personeel ingezet. Het kan voorkomen dat bewoners tijdelijk met andere zorgmedewerkers te maken krijgen;

– We vragen iedereen, zoals al werd geadviseerd, extra goed op de handhygiëne te letten, onderling weer 1,5 meter afstand te houden en appartement regelmatig te ventileren. Uiteraard geldt dat iedereen die verschijnselen van een coronabesmetting heeft of denkt dit te hebben zijn/haar bezoek moet uitstellen totdat er een negatieve PCR-testuitslag is.

Menu
Intranet login