1. Corona
  2. Kan de verruiming bezoekregeling sneller?

Kan de verruiming bezoekregeling sneller?

Een vraag die we op dit moment regelmatig gesteld krijgen. Het houdt veel mensen bezig en ook ons als organisatie. De verruiming van 15 juni, waarbij maximaal 2 bezoekers per bewoner tegelijk langs mogen komen is voor velen nog steeds teleurstellend. Niet alleen bij Zorggroep Liante horen we dit, maar in heel het land merken zorginstellingen dit.

Overleg met o.a. Cliëntenraden, Verpleegkundige Adviesraad
Zorggroep Liante gaat bekijken of de locaties al voor woensdag 1 juli de beperkingen in de bezoekregeling die nu door de overheid zijn opgelegd kunnen worden losgelaten. Hiervoor zal wel overleg en goedkeuring moeten worden gegeven voor de Cliëntenraden, Verpleegkundige Adviesraad, Ondernemingsraad en de Raad van Toezicht. Overleg met deze medezeggenschaps-organen vindt woensdag 24 juni aan het eind van de dag plaats.

Ook wordt momenteel het juridische kader gecheckt in verband met aansprakelijkheid van partijen indien we het overheidsbeleid eerder loslaten en er een nieuwe uitbraak zou optreden.

We houden u over het verloop van deze ontwikkelingen via de site op de hoogte.

Respecteer verschillende wensen
De nieuwe fase van de versoepeling die vanaf afgelopen maandag 15 juni geldt  – en waar ook wij blij mee zijn – geeft gelukkig al meer ruimte voor naasten, familieleden en bewoners. Maar we willen uw aandacht blijven vragen voor medebewoners en hun naasten en familieleden die nog steeds terughoudend of zelfs angstig zijn voor  de grotere toestroom van mensen. Laten we samen op elkaar blijven letten en elkaars keuzes respecteren. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Menu
Intranet login