1. Corona
  2. Met kleine stapjes gecontroleerd versoepelen

Met kleine stapjes gecontroleerd versoepelen

Op alle locaties van Zorggroep Liante zijn de meeste bewoners 2x gevaccineerd. De vaccinatiegraad is ruim 90%. Dit is voor iedereen een enorme opluchting. Als organisatie zijn we hier dan ook blij mee. Dit betekent dat we door deze hoge vaccinatiegraad – naast de versoepelingen die er al waren – weer verder vooruit kunnen kijken.

Terug naar het oude? Voorlopig nog niet!

We merken dat er onder bewoners en familieleden soms het beeld bestaat dat alles nu weer kan. Helaas is dat niet het geval. Waarom dit zo is leggen we bewoners en hun contactpersonen uit via deze flyer. Verder zijn alle bewoners en hun contactpersonen per brief geïnformeerd.

Zorggroep Liante bekijkt welke mogelijk toekomstige versoepelingen er in overleg met de Centrale Cliëntenraad en Ondernemingsraad voorbereid kunnen worden. Hierbij wordt van week tot week gekeken wat verantwoord kan en blijft de lijn van het RIVM uitgangspunt!

Kleine versoepelingen vanaf 3 mei 2021

– Er geldt nog steeds een max. van 2 bezoekers (ouder dan 13 jaar) per dag;
– Vanaf maandag 3 mei 2021 hoeft een bezoeker zich niet meer vooraf aan te melden via de e-mail. Bij binnenkomst op de locatie moet hij/zij zich nog wel inschrijven via het bekende formulier bij de ingang (bron- en contactonderzoek);
– Een gevaccineerde bezoeker mag zijn/haar mondneusmasker op het appartement af doen. 1,5 meter afstand houden wordt wel geadviseerd;
– De terrassen van de locaties zijn gewoon open. Hier houden we – net als nu – de RIVM regels aan.

Vervolgstappen in voorbereiding

We volgen als Zorggroep Liante met veel aandacht de stappen die de overheid wil nemen. Die zijn voor ons leidend. Maar er kan pas een stap worden gezet als de situatie dit toelaat. Zorggroep Liante bereid zich hierop voor. Harde datums voor invoering kunnen nu nog niet worden gegeven. Welke stappen bekijken we als Zorggroep Liante?

Stap 1: maandag 10 mei – zondag 16 mei
– In deze week gaan we bekijken en vaststellen wanneer ook zorgpersoneel (gevaccineerd) zonder mondneusmasker, maar op 1,5 meter, weer een praatje met bewoners kan maken of een kopje thee mag drinken. Dit blijkt voor veel bewoners belangrijk te zijn. Herkenbaar en zonder mondneusmasker met elkaar contact hebben is in het kader van welzijn van groot belang;
– Ook wordt in dezelfde week samen met vrijwilligers bekeken hoe er langzaamaan meer vrijwilligers (die gevaccineerd zijn) hun werkzaamheden of taak weer kunnen oppakken.

Op 16 mei besluiten we of en wanneer deze versoepeling ingevoerd kan worden!

Stap 2: maandag 17 mei – zondag 23 mei
– We onderzoeken hoe we in de restaurants bewoners weer samen met een familielid en/of naaste samen iets kunnen laten eten of drinken;
– Kan er gebruik worden gemaakt van zelftesten om dit te bespoedigen?
– In deze week gaan we ook bekijken en beoordelen of er ‘verkeer’ tussen de locatie en de aangrenzende aanleunwoningen wordt toegestaan en onder welke voorwaarden dit zou kunnen.

Op 23 mei besluiten we of en wanneer deze versoepeling ingevoerd kan worden!

Stap 3: maandag 24 mei – zondag 30 mei
– Als we kijken naar de routekaart van de overheid, mits de cijfers dit toelaten, dan wordt de bezoekregeling mogelijk in deze week verruimd van 2 naar 4 bezoekers. Of dit ook daadwerkelijk kan valt nu nog niet te zeggen.

Op 24 mei besluiten we (volgens op besluitvorming VWS) of en wanneer deze versoepeling ingevoerd kan worden!

Basis hygiëneregels blijven van groot belang:

– Heeft u zelf klachten? Laat u testen en kom niet langs!
– Draag een mondmasker, ook tijdens uw bezoek tenzij u zelf gevaccineerd bent;
– Vul altijd het contactformulier bij binnenkomst via de ingang in (bron- en contact onderzoek);
– Volg altijd de (eventuele) looplijnen en -routes op locatie;
– Ga direct naar het appartement (dus niet naar andere ruimtes);
– Verlaat de locatie via de kortste route volgens de looplijnen/-routes (indien aangegeven);
– Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar;
– Was uw handen zeer regelmatig;
– Nies in uw elleboog;
– Gebruik papieren zakdoeken;
– Schud geen handen;
– Ventileer het appartement tijdens uw bezoek.

Menu
Intranet login