1. Corona
  2. Sickenga-Oord coronavrij

Sickenga-Oord coronavrij

Na een periode van bijna vier weken waarin het coronavirus Sickenga-Oord in haar greep hield zijn we vandaag, vrijdag 5 maart, officieel coronavrij. Goed nieuws, na een behoorlijk zware periode waarbij een flink aantal bewoners, maar ook medewerkers van Sickenga-Oord werden getroffen door het coronavirus. Extra zwaar ook, omdat we afscheid hebben moeten nemen van acht bewoners die uiteindelijk aan de gevolgen van het virus zijn overleden. Hier zal gezamenlijk nog bij worden stilgestaan om dit een plek te geven op onze locatie.

Langzaam versoepelen van bezoekregels
Nu we officieel coronavrij zijn kunnen we de komende weken langzamerhand naar een situatie gaan die ook voor de andere locaties van Zorggroep Liante geldt. Zoals het ontvangen van meer bezoek en het bezoeken van kapper en pedicure.

Stap 1
– Vanaf maandag 8 maart a.s. kan er op Sickenga-Oord weer 1 bezoeker per dag (ouder dan 13 jaar) op één moment worden ontvangen;
– Een bezoeker schrijft zich vooraf in (net als nu) , zodat we goed op elkaar kunnen blijven letten en niet te veel mensen tegelijkertijd op onze locatie krijgen.

Stap 2
– De kapper en pedicure kunnen vanaf maandag 15 maart a.s. weer worden bezocht of langskomen;
– De kapper of pedicure moet zich vooraf inschrijven. Hij of zij geldt niet als gewone bezoeker. Dit betekent dat diezelfde ook nog een reguliere bezoeker mag langskomen. Uiteraard verzoeken we iedereen zijn/haar bezoek zo veel mogelijk te spreiden;
– De fysiotherapeut en ergotherapeut mogen weer gewoon langskomen.

We blijven samen heel alert!
Gelukkig kan er weer meer. Maar we weten – zeker na wat afgelopen weken op Sickenga-Oord heeft gespeeld –  hoe belangrijk de basis- en hygiënemaatregelen voor iedereen zijn. Daarom vragen we een ieder hier goed bij stil te staan.

De basisregels ter herinnering:
– hebt u zelf klachten? Laat u testen en kom niet langs!
– draag een mondmasker, ook tijdens uw bezoek;
– vul altijd het contactformulier bij binnenkomst via de ingang in (bron- en contact onderzoek);
– volg altijd de (eventuele) looplijnen en -routes op locatie;
– ga direct naar het appartement (dus niet naar andere ruimtes);
– verlaat de locatie via de kortste route volgens de looplijnen/-routes (indien aangegeven);
– houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar;
– was uw handen zeer regelmatig;
– nies in uw elleboog;
– gebruik papieren zakdoeken;
– schud geen handen;
– ventileer het appartement tijdens uw bezoek.

Menu
Intranet login