1. Corona
  2. Update Corona-uitbraak Sickenga-Oord

Update Corona-uitbraak Sickenga-Oord

Testuitslagen bekend
Vandaag, zondag 14 februari,  zijn de corona-testuitslagen van alle bewoners van Sickenga-Oord bekend geworden n.a.v. de vastgestelde coronabesmetting bij twee bewoners vorige week. Er zijn veertien nieuwe positieve besmettingen vastgesteld.

Bij het grootste deel van de bewoners die positief zijn getest zijn gaat het om zeer milde klachten. Slechts een klein aantal bewoners heeft te maken met serieuze klachten. Alle zestien bewoners blijven op Sickenga-Oord in isolatie en worden op hun appartement verzorgd. De zorg voor de besmette bewoners wordt uitgevoerd door een beperkte groep (zorg)medewerkers per dag.

Ook het personeel van Sickenga-Oord is preventief getest. Naast drie reeds vastgestelde besmettingen (vorige week) zijn nog drie medewerkers positief getest op het coronavirus. Deze medewerkers zijn allemaal in thuisquarantaine.

Extra alert, ten minste tot 21 februari geen bezoek
De toename van het aantal positief geteste bewoners en in mindere mate medewerkers betekent dat iedereen bij Sickenga-Oord extra alert is. In overleg met de GGD is besloten dat er in ieder geval tot zondag 21 februari a.s. geen bezoekers langs kunnen komen. Afhankelijk van de ontwikkelingen komende week kan dit nog worden aangepast.

Maatregelen voor Sickenga-Oord

1. Tot minimaal zondag 21 februari a.s. is er GEEN BEZOEK op Sickenga-Oord mogelijk;

2. Alle negatief geteste bewoners worden uit voorzorg voorlopig ook verzorgd en verpleegd op hun eigen appartement. Ook worden de maaltijden op het eigen appartement geserveerd;

3. Groepsactiviteiten zijn stopgezet. Uitgezonderd zijn afdelingen waar Psychogeriatrische bewoners wonen, zo wordt dwaalgedrag voorkomen;

4. Omdat bewoners veel op hun appartement zitten wordt extra personeel ingezet met aandacht voor het welzijn en welbevinden van bewoners;

5. Negatief geteste bewoners worden uit voorzorg nog steeds 2x per dag getemperatuurd;

6. In overleg met GGD Fryslân worden vrijdag 19 februari alle bewoners nog een keer getest.

Op dit moment is nog niet vastgesteld of er bij Sickenga-Oord sprake is van besmettingen met de Britse coronavariant. Dit vereist nadere analyse van de positieve testuitslagen door de GGD.

Actualiteit
We houden u via onze website op de hoogte van actuele zaken en gebeurtenissen op Sickenga-Oord.
Voor specifieke vragen vanuit de pers verwijzen we u door naar de volgende pagina.

Menu
Intranet login