1. Corona
  2. Update coronavaccinatie

Update coronavaccinatie

De coronavaccinatie van diverse doelgroepen is in volle gang. Helaas verloopt niet alles helemaal volgens het ‘spoorboekje’ zoals de Rijkoverheid dit gepland had. Hierdoor ontstaat de kans op misverstanden of onduidelijkheid. We proberen u hieronder zo duidelijk mogelijk te informeren hoe de vaccinatie bij ons in z’n werk gaat.

Hoe gaat de coronavaccinatie bij bewoners van Zorggroep Liante?
Het is goed te weten dat Zorggroep Liante  als woonzorginstelling geen eigen instellingsarts in dienst heeft. Dit betekent dat Zorggroep Liante zelf niet vaccineert. De vaccinatie van bewoners binnen onze locaties ligt in handen van de eigen huisarts(en). Hoe werkt dit dan precies?

  • Alle bewoners die op een van de zeven woonzorglocaties van Zorggroep Liante wonen hebben hun eigen huisarts;
  • De coronavaccinatie van deze bewoners gaat in principe via de eigen huisarts;
  • Gezien de omvang van de coronavaccinatie hebben alle Friese huisartsen besloten de coördinatie uit te laten voeren door Dokterszorg Friesland;
  • Dokterszorg Friesland nodigt de bewoners die bij Zorggroep Liante wonen binnenkort uit via een brief.

Vragen?
Als u vragen heeft over de coronavaccinatie van uw familielid en/of naaste die bij een van onze woonzorglocaties woont, neemt u dan alstublieft contact op met Dokterszorg Friesland <<link naar site>>, via telefoonnummer 0513 65 67 70 (ma t/m vr 9.00-17.00 uur).

Uiteraard staan wij u op locatie ook graag te  woord, maar het is goed te weten dat wij u voor specifieke vaccinatievragen niet altijd volledig kunnen informeren. Niet omdat we dat niet willen, maar omdat ook wij – in dit geval – afhankelijk zijn van de huisartsen.

Hoe gaat de coronavaccinatie bij cliënten van ZorgThuis van Zorggroep Liante?
Cliënten van ZorgThuis zijn zelfstandig wonende ouderen. En zijn net als iedere andere zelfstandige inwoner in Nederland voor de coronavaccinatie aangewezen op de eigen huisarts. De eigen huisarts nodigt deze ouderen uit volgens de planning van de Rijksoverheid. In deze planning zijn twee doelgroepen die nu of zeer spoedig voor vaccinatie in aanmerking komen:

  • Zelfstandig wonende ouderen 90+: Deze groep ouderen worden vanaf deze week (26 januari) uitgenodigd via de eigen huisarts. Indien u vragen heeft belt u dan altijd met uw eigen huisarts;
  • Zelfstandig wonende ouderen 85+: Deze groep ouderen worden vanaf volgende week (1 februari) uitgenodigd via de eigen huisarts. Indien u vragen heeft belt u dan altijd met uw eigen huisarts.
Menu
Intranet login