1. Corona
  2. Update Lycklama Stins 24 november

Update Lycklama Stins 24 november

Vorige week zijn voor de 2e keer alle bewoners van Lycklama Stins getest. En er zijn ook ca. 40 (zorg)medewerkers getest. Van alle bewoners en geteste (zorg)medewerkers zijn de uitslagen inmiddels binnen. 

Actuele stand van zaken
Op dit moment zijn er twaalf bewoners positief getest. Alle twaalf positief geteste bewoners verblijven inmiddels in het Covid-huis in Heerenveen. Er is een bewoner uit het Covid-huis in Heerenveen teruggekeerd naar Lycklama Stins in Wolvega. Van het (zorg)personeel dat is getest zijn er acht positief getest. Deze medewerkers zijn allemaal minimaal al een aantal dagen in thuisquarantaine. 

Quarantaine periode verlengd
Omdat we op dit moment nog steeds in een 10-daagse periode na de eerste vaststelling van een coronabesmetting zitten (dan kunnen er naar verwachting nog extra besmettingen naar voren komen) wordt de quarantaine van Lycklama Stins verlengd. Voorlopig tot dinsdag 1 december a.s., maar dit kan in de loop van deze week nog verschuiven.
Er mag tot die tijd maximaal 1 bezoeker per dag op bezoek komen met inachtneming van alle veiligheids- en hygiënemaatregelen.

Menu
Intranet login