1. Corona
  2. Vanaf 1 oktober mondmaskers medewerkers en bezoek

Vanaf 1 oktober mondmaskers medewerkers en bezoek

Vanaf donderdag 1 oktober wordt op alle locaties van Zorggroep Liante door (zorg)medewerkers gewerkt met mondmaskers. Ook het bezoek zal worden gevraagd vanaf binnenkomst en tijdens het bezoek  op het appartement een (eigen, niet-medisch) mondmasker te dragen. Bewoners en hun contactpersonen zijn inmiddels geïnformeerd en op de hoogte gebracht.

Anneke Groenenberg, directeur-bestuurder van Zorggroep Liante zegt, “We nemen deze maatregel omdat we ook in Friesland zien dat het Coronavirus snel om zich heen grijpt en er op onze locatie Rikkingahof een aantal medewerkers besmet zijn en in thuisquarantaine zitten. Er is op deze locatie ook een bewoner positief getest die inmiddels is uitgeplaatst. Om bewoners, cliënten, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers te beschermen, kiezen ook wij ervoor om preventief en uit voorzorg mondmaskers op al onze locaties te gaan dragen.”

Gezamenlijk belang
“Daarnaast attenderen we iedere bezoeker voortdurend op de basisregels omtrent 1,5 meter afstand, handhygiëne, ventilatie tijdens het bezoek op het appartement en het vermijden van drukte binnen de locatie. We willen echt tot het uiterste voorkomen dat we terug moeten naar situaties zoals we die eerder dit jaar zagen. We verwachten dan ook begrip bij alle bewoners en familieleden, zodat we samen het uiterste doen om de opkomende 2e golf te breken.”

Menu
Intranet login