1. Coronavirus
  2. Acties & Initiatieven

Acties & Initiatieven

De keerzijde in deze opmerkelijke situatie is dat er veel bijzondere acties en initiatieven worden georganiseerd voor onze bewoners en medewerkers. Blijf via deze pagina op de hoogte van de acties en initiatieven!

Prachtig initiatief van lokale ondernemer voor Riemsoord

Prachtig initiatief van lokale ondernemer voor Riemsoord
Helpt u mee om het dagelijkse leven van de bewoners van Riemsoord tijdens COVID-19 aangenamer te maken?

Danielle de Groot van de makelaardij For Sale uit Appelscha vond dat ze in deze lastige tijd voor de ouderen iets moest doen. “In deze rare tijd worden activiteiten van buitenaf zoveel mogelijk beperkt om het Coronavirus zo weinig mogelijk kans te geven bij Riemsoord. Uiteraard doen de medewerkers er alles aan om de bewoners een leuke tijd te geven. En gelukkig hebben we in het voorjaar gezien dat er veel kan en er mooie initiatieven mogelijk zijn. Dus nu ‘is het mijn beurt om iets te doen’ dacht ik.”

Omdat Zorggroep Liante belevingsgerichte zorg wil bieden waarmee de dagelijkse zorg prettiger en leuker kan worden ingevuld kunnen nieuwe digitale hulpmiddelen hierbij uitstekend ondersteunen. Maar die middelen kosten geld. Best wel veel geld. Danielle heeft ambitieus ingezet met het streefbedrag van € 23.000,-! Met dit bedrag kan een Belevenistafel, een Qwiek.up en een mobiele Prowise touchscreen set aangeschaft worden voor de bewoners van Riemsoord.

Doe mee en doneer. Alles helpt!
We begrijpen dat dit ontzettend veel geld is en daarom is elke donatie, ook al is het € 1, erg welkom! Wanneer u een bijdrage kunt missen van € 10, € 25, of € 1.000 of alles daar tussenin, dan kunt u dit doneren op de volgende website: https://www.doneerdoel.nl/actie/2821/oud-en-afgedankt-

Wilt u eerst meer over dit initiatief weten? Lees hier de blog van initiatiefneemster Daniëlle de Groot over de doneeractie.

En alvast ontzettend bedankt voor jullie bijdrage!

Belevenistafel – interactieve speeltafel voor ouderen met dementie
Qwiek.up – audiovisuele beleving geprojecteerd op de muur of plafond
Prowise touchscreen set – innovatief touchscreen die te verplaatsen is

Sickenga-Oord

Vandaag mochten we op locatie Sickenga-Oord een heerlijk potje Handcrème van het Rode Kruis voor alle medewerkers in ontvangst nemen. Bedankt !

Zorggroep Liante

Vanaf morgen is weer meer bezoek welkom op onze locaties. ? Dit is mogelijk als we ons samen aan de afspraken voor een veilig bezoek houden, want alleen samen krijgen we corona onder controle!

Sinnehiem

Samen sterk ! Op locatie Sinnehiem is de duofiets Corona proef gemaakt door de ‘fiets vrijwilliger’. Laat het mooie weer maar komen dan kunnen bewoners weer met hem op pad.

De Warrenhove

Na een wekenlange lockdown vinden deze week de eerste koffiemomenten in het restaurant plaats voor de bewoners van De Warrenhove. En de stemming zit er goed in. Bewondering en heel veel respect voor de wijze waarop zij dit hebben volgehouden.

De Warrenhove

Dansgroep Unlimited uit Gorredijk had een mooie show ingestudeerd voor de bewoners van De Warrenhove. Ondanks het weer hebben de bewoners genoten van dit prachtige optreden! Bedankt, het was fantastisch.

De Warrenhove

De Rotary club van Drachten wilde graag iets betekenen voor de bewoners van De Warrenhove. Ze kwamen langs met muzikanten, die prachtige jaren 60/70 liedjes ter gehore brachten. Daarnaast namen ze voor alle bewoners en personeelsleden een prachtig boeket bloemen mee. Bedankt Rotary Club Drachten. Het wordt zeer gewaardeerd.

Rikkingahof

Aandacht op locatie Rikkingahof voor de Nationale beweegdag afgelopen vrijdag.

Sickenga-Oord

De bewoners van locatie Sickenga-Oord hebben vanmiddag in de tuin genoten van een geweldig muzikaal optreden met Nederlandse liedjes van vroeger. Er werd meegezongen en elk liedje werd gewaardeerd met applaus.

Zorggroep Liante

Afgelopen week is er heel hard gewerkt aan het maken van een locatieplan om de verruiming van de bezoekregeling mogelijk te maken. En dat is gelukt. Daarvoor wil directeur-bestuurder Anneke Groenenberg alle collega’s hartelijk danken: “Alweer laten jullie zien dat we samen veel voor elkaar krijgen en aankunnen. Vanaf maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) kan er weer bezoek naar binnen. Deze stap betekent dat we weer een nieuwe fase ingaan. Leuk, maar ook weer spannend. Denk ook nu weer om elkaar, en laat mij en andere leidinggevenden weten wat je ervaringen zijn.”

Fijn pinksterweekend!

De Lauwers

Vandaag op deze mooie zonnige dag hebben de bewoners van De Lauwers genoten van een fantastische optreden van Iris Kroes met haar harp in combinatie met beweegbingo. Alles georganiseerd door Sportbedrijf Drachten. Bedankt een onvergetelijke dag voor onze bewoners en medewerkers.

Sinnehiem

Op locatie Sinnehiem is vandaag na een heftige periode een eerste stap gezet naar meer gezamenlijke activiteiten. Een eerste groep bewoners hebben samen, met inachtneming van de 1,5m afstand, koffie gedronken. Daar naast heeft de locatie voor alle huiskamers een mooi ‘lês en lúster-boek’ aangeboden gekregen.

Sinnehiem

Vrolijke klanken voor locatie Sinnehiem Aangeboden door Koopal oliebollenkraam Drachten. Bewoners hebben genoten.

Sinnehiem

Vrijdag 22 mei verzorgde Wiebo vd Schaaf in de tuin van Sinnehiem een geweldig optreden. De tegenvallende weersomstandigheden mochten de pret niet drukken.

Rikkingahof

Leden van de werkgroep Kunstwerfplaats van de stichting Kunstwerf verzorgen een bijzonder bellenblaas optreden op locatie Rikkingahof.

De Warrenhove

Sander Metz heeft een optreden verzorgd voor de bewoners van De Warrenhove. Mevr. Buisman speelde vanaf haar balkon mee op de Mandoline. Een samenspel op afstand en de bewoners genoten er met volle teugen van. Dank je wel Sander.

De Lauwers

Als we er niet op uit kunnen dan maken we thuis wel een vakantiesfeertje. Bewoners en medewerkers van locatie De Lauwers, de Alde Ried, zijn in vakantiestemming.

De Lauwers

Vrijdag hebben de bewoners van De Lauwers een prachtige puzzelbox ontvangen van KunstinNark. Gemaakt van diverse kunstwerken door verschillende kunstenaars ontworpen.
Een mooi en uniek cadeau.
Super bedankt we zijn er heel blij mee.

Zorggroep Liante

Service commissie tafelronde Ooststellingwerf kwam afgelopen donderdag met een authentieke ijskar de bewoners op locatie Riemsoord, Rikkingahof en Sinnehiem op schepijs trakteren.

Sickenga-Oord

Kletsen via het raam maar dankzij deze techniek zo dichtbij.
Op locatie Sickenga-Oord is met dank aan Jan Betten van Prosol Wolvega (techniek)en de stichting vrienden van Sickenga-Oord (financieel) een spreekluisterverbinding “de Kletshoek” voor bewoners en mantelzorger ingesteld.

De Lauwers

Bewoners van De Lauwers hebben vanmiddag genoten van het draaiorgel wat voor hen kwam spelen. Met het mooie weer erbij werd het een zeer geslaagde middag.

Riemsoord

Muziek, zang en dans van enkele leden van het “Vrijstatig Volkje” hebben woensdag 13 mei rondom Riemsoord gezorgd voor menig glimlach bij zowel bewoners als personeel. Bedankt!

De Warrenhove

Hoera! De laatste 2 bewoners van De Warrenhove zijn weer thuis vanuit het Covid huis in Heerenveen. Welkom thuis!

Rikkingahof

Vermaak en muzikale ondersteuning. Ook locatie Rikkingahof kwam het draaiorgel gesponsord door de Rabobank op bezoek.

Lycklama Stins

Wolvega – Anna Kemper-Mulder is op 11 mei 102 jaar geworden. Door de coronacrisis kon er geen gebruikelijke feestje/receptie worden gehouden, maar werd zij maandagmiddag op gepaste afstand toegezongen door de familie..
Burgemeester André van de Nadort feliciteerde haar per brief en stuurde een boekt bloemen. Later hoopt hij mevrouw Kemper nog persoonlijk de hand te kunnen drukken.
Anna Kemper-Mulder is geboren in Varsen en woont sinds 1999 in Lycklama Stins. Daarvoor woonde ze op de boerderij in Steggerda en daarna in De Blesse. Zij is sinds 1992 weduwe van Willem Kemper. Het paar kreeg vijf kinderen, twaalf kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen

De Warrenhove

In het kader van Moederdag is door De Warrenhove mogelijk gemaakt dat bewoners met hun familie vanachter het raam kunnen bellen. En deze mogelijkheid blijft De Warrenhove ook de komende weken aanbieden.

Krommestede

Gezelligheid voor de bewoners van Krommestede. Reinout Weimans kwam zingen in de tuin.

De Warrenhove

Ook vandaag mogen we weer een bewoonster welkom heten op De Warrenhove. Zij verbleef de afgelopen weken in het Corona unit in Heerenveen. Welkom thuis.

Riemsoord

Een lief gebaar voor de medewerkers van Riemsoord

De Warrenhove

Vandaag mochten wij weer 2 bewoners van De Warrenhove welkom heten. Het echtpaar verbleef de afgelopen weken in het Corona unit in Heerenveen. Fijn dat ze weer door ons verzorgd mogen worden.

Sickenga-Oord

Gezelligheid. Muzikale ondersteuning op locatie Sickenga-Oord en Lycklama Stins . Gesponsord door de Rabobank bezocht Grote Dorus vanmorgen verschillende locaties van zorggroep Liante.

Zorggroep Liante

Denken in mogelijkheden, wat als je beppe graag het veulen wil laten zien… dan neem je het veulen mee naar beppe ‘Corona tijd’ . Beppe en ook de andere bewoners hebben genoten van het bijzondere bezoek

Sinnehiem

Stichting vrienden van Sinnehiem trakteerde alle bewoners op een bloemetje

Zorggroep Liante

Op Bevrijdingsdag kregen 200 bewoners van De Warrenhove, ’t Suderhiem en Zorgcentrum de Wieken een kaart met gedicht in de bus. Malina van den Bosch bedacht, ontwierp en bezorgde deze kaarten zelf. Zij wou de bewoners die een hart onder de riem steken. Hartelijk dank Marina!

Het van gedicht op het kaartje:
“U hoeft mij
niet uit te leggen
dat u nu even niet lacht.

Ik stuur u graag dit
kaartje en hoop dat dit
de pijn wat
verzacht.”

De Warrenhove

Bewoners en medewerkers van De Warrenhove werden op Bevrijdingsdag getrakteerd op oranjekoek en een prachtig optreden van Crescendo.

De Warrenhove

Gisteren werden weer 2 bewoners uit de Corona unit Heerenveen welkom geheten door medewerkers van De Warrenhove. Blij dat ze weer thuis zijn en we weer voor ze kunnen zorgen.

Sickenga-Oord

75 jaar vrijheid, ook in deze tijd belangrijk om over te praten. Op locatie Sickenga-oord is een pakket uitgedeeld samengesteld met eigen gemaakte puzzel, rebus en praatplaat.

Riemsoord

Dankbaar! Op locatie Riemsoord worden met dank aan Bos Evenementen Appelscha bewoners en familieleden/mantelzorger een gelegenheid geboden via spreek luisterverbinding contact te maken.

De Warrenhove

Bewoners van De Warrenhove werden wederom verrast met een bos tulpen. Deze keer aangeboden door SNS bank. Ontzettend bedankt namens de bewoners. Een hart onder de riem en zeer gewaardeerd.

De Warrenhove

Medewerkers van De Warrenhove ontvingen van Pepermuntfabriek Fortuin uit Dokkum pepermunt met chocola. Lekker en een opkikker tijdens de drukke werkzaamheden. Bedankt Fortuin.

Rikkingahof

Een kleine impressie van de viering van K/Woningsdag op locatie Rikkingahof.

Lycklama Stins

Op locatie Lycklamastins werden de bewoners door de SNS bank Heerenveen verrast met bosje tulpen. Bedankt!

Zorggroep Liante

Onze vrijwilligers komen momenteel niet in actie voor onze bewoners door de coronamaatregelen. Maar ze worden zeer gemist en zeker niet vergeten! Afgelopen week lieten we hen met een kaartje weten dat er aan ze gedacht wordt. Een hart onder de riem dus. Hopelijk zien we elkaar weer in betere tijden.

De Warrenhove

Vandaag krijgen de medewerkers van De Warrenhove allemaal een appeltaart aangeboden door Jumbo Noorderpoort als dank voor hun inzet voor de goede zorg van onze bewoners. Ook de bewoners krijgen een heerlijk stukje appeltaart bij de koffie geserveerd. Ontzettend bedankt Jumbo. Het gebaar wordt erg gewaardeerd en is een grote steun.

De Warrenhove

Terug uit de Corona unit Heerenveen. Derde bewoner van De Warrenhove. Er stond haar een warm welkom op te wachten.

Sickenga-Oord

K/woningsdag op Sickenga-Oord.

De Warrenhove

Vandaag op Woningsdag optreden Crescendo voor de bewoners van de De Warrenhove. Zelfs Omrop Fryslan heeft hiervan beelden opgenomen.

Sinnehiem

Een vijver vol opkikkertjes voor het personeel voor locatie Sinnehiem van familie. De kikkers springen vrolijk over de tafel.

Sinnehiem

Gezelligheid ! Koning/woningsdag in Sinnehiem. Op alle wijkteams werd er met de bewoners op de gang koffie gedronken met gebak.
Het Wilhelmus en een gezellig quiz maakten de ochtend compleet.

De Warrenhove

De kerk-band van de Evangelische open thuis gemeente uit Drachten kwam vandaag optreden voor de ouderen in de aanleunwoningen rondom De Warrenhove.

De Warrenhove

Groot feest vandaag in De Warrenhove. De eerste 2 bewoners mochten vandaag naar huis. Zij verbleven de afgelopen weken in de Corona unit in Heerenveen.

De Warrenhove

De attenties blijven binnen komen voor de bewoners en de medewerkers van De Warrenhove. Vandaag voor alle bewoners een bos tulpen van de nicht van een van onze bewoners. En van de Rabobank een mooi boeket. Namens alle bewoners en medewerkers hartelijk dank.

Zorggroep Liante

Inmiddels hebben we vijf weken lockdown achter de rug. Maar het voelt soms alsof we al veel langer onderweg zijn. Het zijn intensieve weken. Ontspannen en genieten van vrije tijd is nu extra belangrijk. Een extra vrije dag is een mooi moment om even te ontspannen als je vrij bent. Maandag 27 april staat Koningsdag op het ‘menu’. Maak er een leuke oranje, of rood-wit-blauwe dag van. Misschien kun je het ontbijt een beetje kleur geven met deze tip: https://www.laurasbakery.nl/koningsdag-aardbeien/
Geniet ervan.

Met hartelijke groet,
Anneke Groenenberg
directeur-bestuurder

Lycklama Stins

Dinsdagmiddag konden de bewoners van Lycklama Stins genieten van de klanken uit “De Grote Dorus”. Dit werd op verschillende manieren gedaan. Vanuit eigen appartement met het raam op een kier, vanuit de recreatiezaal De Stins, de Lavendel en vanaf het terras. Alles met 1,5 meter afstand van elkaar, maar wel genieten van de muziek!

De Warrenhove

Klaas Tolsma kwam aan het eind van de middag bij de bewoners van De Warrenhove langs om gezellige deuntjes te spelen met zijn draaiorgel. Namens alle bewoners en medewerkers bedankt Klaas.

Sickenga Oord

Ook op Sickenga-Oord wordt de eerste afdelings gangbingo hartelijk ontvangen. In de loop van de komende week zullen de andere afdelingen volgen.

De Lauwers

Mevr. Koops, wonend in locatie De Lauwers, is vandaag 75 jaar geworden. De familie heeft een zanger ingehuurd waar alle bewoners van mee kunnen genieten.

De Lauwers

Briljant balkonscene. Echtpaar Iedema is vandaag 65 jaar getrouwd.
De heer woont in De Lauwers en mevrouw in de aanleunwoning.
Hun kinderen zingen hen toe in aanwezigheid van familie, bewoners en medewerkers. Met het mooie weer en heerlijke taart een prachtige dag voor het jubileumjaar.

De Warrenhove

Van Evangelische open thuis gemeente uit Drachten kwam de kerk-band een optreden geven aan de bewoners van De Warrenhove. Randalf, Jolien en Sibylle zongen en speelden bekende liederen van vroeger en nu. Wederom genoten de bewoners vanaf hun balkon van de liedjes en de warme zon. Bedankt voor dit mooie initiatief op zondag.

Zorggroep Liante

Wat wordt er ontzettend hard en goed samengewerkt door de medewerkers van Zorggroep Liante. Met elkaar voeren we de preventiemaatregelen strikt uit. Er ontstaan mooie voorbeelden van samenwerking en er is een geweldige energie om ‘aan te pakken’. Dank jullie wel daarvoor! Zorg goed voor jezelf en je omgeving.

Met hartelijke groet,
Anneke Groenenberg
directeur-bestuurder

Sinnehiem

Vrolijke klanken voor locatie Sinnehiem

De Warrenhove

Het Alto Kwartet kwam vanmiddag met een trio een concert geven voor de bewoners van De Warrenhove. De bewoners stonden allemaal op hun balkon te genieten en te applaudisseren. Het was zeer welkom en een mooie afleiding voor de bewoners. Ook het zonnetje maakte het geheel compleet.

Riemsoord

Op locatie Riemsoord is, mede mogelijk gemaakt door Richard de Vos van Vos Electronic Elsloo/Drachten een spreek luister verbinding gemaakt. Hierdoor worden de bewoners in de gelegenheid gesteld met hun naaste in contact te komen.

Sinnehiem

Zowel bewoners als het zorgpersoneel in verpleeghuis Sinneheim te Haulerwijk, werden afgelopen week verrast door leden van het Vrijstatig Volkje. Met muziek en dans deden zij de huidige perikelen even vergeten en staken ze zo een hart onder de riem van bewoners en personeel. Het Vrijstatig Volkje bestaat uit middeleeuwse en sprookjesachtige figuren die van muziek maken en vrolijk spel houden. Ze trekken rond, op zoek naar plekken waar ze de sfeer kunnen verhogen en mensen kunnen vermaken. En eerlijk is eerlijk: sfeerverhogend werkte het zeker!

Riemsoord

Hartverwarmend zijn de ontvangen attenties op locatie Riemsoord aangeboden door Univé, gemaakt door Gea’s appeltaart, Andina Blosma en het CDA. Bedankt!

Sickenga-Oord

Op eerste Paasdagmorgen bracht de PKN kerk Wolvega de muzikale Paasboodschap vanaf de toren van de kerk Op de Hoogte. Een groepje blazers speelde enkele Paasliederen. Ook waren er een aantal blazers bij woonzorgcentrum Sickenga Oord om enkele liederen ten gehore brengen.

Rikkingahof

Vrijdagmiddag, verzorgd door Boon kwam er een draaiorgel op bezoek op locatie rikkingahof.
Bewoners hebben er van genoten.

Sickenga-Oord

De bewoners van Sickenga-Oord werden afgelopen dagen verrast met kaarten van het Oranje fonds en leuke paasbakjes.

Lycklama Stins

Zomaar ineens op 1e paasdag genieten op terras van het weer, bezoek en dan ook nog Tiny Vreeling (de overbuurvrouw en tevens vrijwilliger in Lycklama Stins) die spontaan muziek begint te spelen op haar keyboard. Echt even een geniet moment.

Sinnehiem

Op locatie Sinnehiem is afgelopen week het maandelijkse borreluur verplaatst naar de afdeling en hiermee omgedoopt tot een gangborrel. Muziek en een zingende medewerkers zorgende voor extra sfeer.

Zorggroep Liante

Bedankt! We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe zeer wij de veerkracht en flexibiliteit van onze collega’s en bewoners waarderen in deze bijzondere tijd. In deze videoboodschap willen we dat nog eens éxtra benadrukken. Aan iedereen die zich inzet om de goede zorg voor onze bewoners draaiende te houden: jullie zijn toppers!

Sickenga-Oord

Op locatie Sickenga-Oord werd gisteren heerlijk op de gepaste afstand van het mooie weer genoten.

Rikkingahof

Alle deelnemers van het dagcentrum van Rikkingahof hebben bezoek gehad. Dit om hen een hart onder de riem te steken, in deze lastige tijd. Het was fijn om elkaar weer even (op afstand) te zien. Wij wensen hun hele goede paasdagen!

Lycklama Stins

Hoe ervaar je die eerste week?
We vragen het Larissa. “Als verpleegkundige in opleiding kun je wel stellen dat dit een heel bijzondere leerervaring is. Het is zwaar om te zien dat er geen, of nauwelijks afscheid genomen kan worden van dierbaren. Er mag maar een familielid afscheid komen nemen. Maar datzelfde familielid mag niet naar de begrafenis of crematie, want hij of zij vormt dan zelf een mogelijk risico. Heel pijnlijk, dit soort situaties.”

Petra hierover, “Wat ik heftig vind, is dat de mensen die hier overlijden in een zogenaamde bodybag worden ‘afgevoerd’. Normaal doen we ons best om bij een (naderend) overlijden alles in het werk te stellen om een waardig afscheid te regelen. Dat is hier allemaal niet aan de orde. Voor de meesten van ons is dit erg heftig. Er overlijden soms meerdere patiënten op een dag. Dat is niet alleen heftig voor onszelf, maar patiënten die hier langer moeten liggen, krijgen dit natuurlijk ook mee. Al doen we ons best om hen daar een beetje in te beschermen.”

Hoe werken jullie samen op de unit?
“We werken hier met 15 tot 20 verpleegkundigen die allemaal ergens anders vandaan komen. Tot nog toe hebben we iedere keer een voorstelrondje gedaan. Dat geeft wel aan dat je midden in een bijzondere situatie stapt. De eerste dag ging ik ook best wel met een knoop in mijn maag naar Heerenveen”, zegt Petra.
Larissa vult aan, “Nu al hebben we als collega’s op deze unit een hele sterke binding, ook al ken je elkaar nog maar net. Je bent in een hele bijzondere situatie aan het werk. We doen wat gedaan moet worden, geen discussies, zonder poespas. Gelukkig kan ik het allemaal goed verwerken, maar het is pittig.” Petra merkt op dat er iedere dag na een dienst ook goede nazorg en aandacht voor de verpleegkundigen is. “Er wordt professioneel aandacht aan ons geschonken, zodat we ons verhaal kwijt kunnen en even na een dienst de boel kunnen bespreken en ervaringen kunnen delen. Dat is heel prettig.”

Ook mooie dingen
Naast de vervelende of lastige zaken zijn er ook mooie momenten. Larissa, “Een echtpaar dat door de corona van elkaar gescheiden werd – de een ziek, de ander op de IC – is nu weer bij elkaar om te revalideren. En we hopen dat ze binnenkort samen weer naar huis mogen. Gelukkig zijn die situaties er ook.”

Petra vindt de dankbetuigingen zoals kaarten en andere boodschappen die worden achtergelaten hartverwarmend. “Ik ben iemand die graag direct contact heeft men de mensen. Maar dat kan nu nauwelijks, een hand vasthouden is vaak het enige. Familieleden beseffen blijkbaar dat wij hier met alle beperkingen die er zijn toch een stuk warmte en medemenselijkheid verzorgen. De bedankjes die we daarvoor krijgen zijn voor mij persoonlijk heel waardevol.”

De Warrenhove

Van Chr. gemeente ‘Doorbraak’ ontvingen bewoners en medewerkers van De Warrenhove prachtige tulpen om ons allen een hart onder de riem te steken. Bedankt, we zijn er heel blij mee.

De Warrenhove

Warme woorden van directeur-bestuurder Anneke Groenenberg voor de collega’s in De Warrenhove.

Rikkingahof

Geweldig ! Op locatie Rikkingahof is een 100 jarige bewoner toegezongen door de verzorging. Het hart met bloemen (vergeet me nietjes) is ontvangen van de bewoners van de Snellingerdijk en de bloembakken zijn gevuld door de Welkoop.

Lycklama Stins

De bewoners van Lycklama Stins konden deze week luisteren naar de accordeon muziek van Jakop Have. Jakop komt geregeld in Lycklama Stins tijdens een koffiemiddag. Nu het optreden binnen niet kan installeerde Jakop alles buiten. Bewoners hebben er van genoten. Even een fijne muzikale afleiding. Dank aan Jakop.

De Warrenhove

De bewoners van De Warrenhove willen de medewerkers van de Jeugdsponsoractie 2020 van de Poiesz bedanken voor de lekkere soesjes en tompoucen. De heerlijke verrassing werd zeer gewaardeerd.

Zorggroep Liante

Ook Mirthe, dochter van één van onze collega’s, zegt Dank je tegen de zorg in Nederland!

Zorggroep Liante

Hartverwarmend blijven de attenties voor het personeel op de locaties.

Sickenga-Oord

Mooie versierde Paas takken mochten we in ontvangst voor de bewoners van Sickenga-Oord geschonken door de vrienden van Sickenga-Oord. Bedankt voor dit mooie gebaar. Ook werden de prijzen van het geweldige initiatief wekelijkse doe boekjes uit brengen uitgereikt. En niet te vergeten gaf het gelegenheidstrio, zondagmiddag een geweldig optreden in onze binnentuin. Onze dank en die van de bewoners is groot.

Lycklama Stins

Een heerlijk broodje kroket vandaag voor alle medewerkers van Lycklama Stins. Een lieve kaart/boodschap en een heerlijke traktatie. Bedankt Snackpoint!

Lycklama Stins

Bijzonder hoe en op wat voor manier er aan cliënten en medewerkers in Lycklama Stins wordt gedacht. Familie is aan het bakken geweest. De Jumbo die met bloemen komt!
Lief en natuurlijk heeeeerlijk…..

Sinnehiem

Geweldig! Op locatie Sinnehiem werden Tulpen voor alle bewoners en de personeelsruimtes aangeboden door Univé.

Sinnehiem

Vanmorgen op locatie Sinnehiem verzorgde Sjouke een prachtige muzikale ochtend mogelijk gemaakt door dorpsbewoner Gerry Veenstra. Bedankt het is enorm gewaardeerd.

Sickenga-Oord

Overweldigend de attenties vanmorgen bij binnenkomst op locatie Sickenga-oord voor bewoners en personeel. Bedankt!

Sinnehiem

GANGBINGO! In deze bijzondere tijd wordt er van alles uit de kast gehaald de bewoners het zo aangenaam mogelijk te maken. Met wat hulpmiddelen en een creatief brein kwamen ze in Sinnehiem een heel eind. Bewoners hebben apart van elkaar op deze ongewone manier genoten.

Riemsoord

Gisteren werden heerlijke zelf gemaakte muffins bij locatie Riemsoord bezorgd door Herberg het volle leven uit Appelscha. Bedankt!

Sickenga-Oord

Een enorm gewaardeerd buiten optreden voor zowel bewoners als personeel vanmiddag bij locatie Sickengaoord-Oord door Sander Metz.

Sickenga-Oord

Op locatie Sickenga-Oord wordt achter de schermen hard gewerkt om voorbereidingen te treffen om Skype te installeren zodat er live beeldcontact kan komen met familieleden en daarnaast wordt de tuin opgefleurd.

De Warrenhove

De bewoners van De Warrenhove konden vanaf hun balkon genieten van de muziek van Duo ‘Protte Wille’. Ook de groepen konden genieten van prachtige liedjes. Het was heel ontroerend voor de bewoners. Bedankt dat jullie zo meeleven met onze bewoners.

De Warrenhove, De Lauwers en ‘t Suderhiem

Een oppepper voor de bewoners en medewerkers van De Warrenhove, De Lauwers en ‘t Suderhiem. Door Decokay Drachten werd vanmorgen 300 bossen tulpen bezorgd. Een prachtige verrassing wat zeer gewaardeerd wordt. Dank jullie wel medewerkers van Decokay.

Zorggroep Liante

Sinds afgelopen vrijdag 20 maart, hebben we te maken met verregaande maatregelen betreffende bezoek. Een hele bijzondere en unieke situatie die van iedereen en zeker van de zorg en bewoners veel vraagt. Maar wat ben ik ongelofelijk trots hoe flexibel en professioneel iedereen met de situatie omgaat. Kantoorpersoneel werkt zo veel mogelijk vanuit huis, op de locaties zijn de verplegenden, verzorgenden, helpende en facilitaire collega’s ontzettend hard aan het werk. De maaltijd bezorgservice is (vaak door vrijwilligers) bereid het werk te blijven doen. ZorgThuis neemt maatregelen onder soms lastig beïnvloedbare omstandigheden. Respect voor jullie allemaal! Hou elkaar in de gaten, zorg voor elkaar, voor jezelf en je omgeving.

Met hartelijke groet,
Anneke Groenenberg
directeur-bestuurder

Zorggroep Liante

Overweldigend. Door verschillende families wordt er aan de medewerkers gedacht.

De Lauwers

Een hartverwarmend gebaar van de kleinzoon van Harry Dijkstra, technische dienst locaties Drachten. Voor alle bewoners van De Lauwers heeft Jordy een hart gemaakt met een lief kaartje. Dank je wel Jordy. De bewoners zijn er erg blij mee.

Sinnehiem

Jakop Have verzorgde gisteren vanuit de zonnige binnentuin van Sinnehiem een muzikaal optreden voor de bewoners.

Lycklama Stins

Hartverwarmend voor bewoners en medewerkers van Lycklama Stins….

De Warrenhove

Ook kleinkinderen missen hun opa’s en oma’s. Mooie woorden op straat. Vanaf de balkons kunnen alle bewoners van De Warrenhove de lieve woorden lezen. Dank jullie wel.

Zorggroep Liante

De post is overweldigend. Heel er bedankt! (Blijf aan ons denken) de bewoners zijn er erg blij mee.

Sinnehiem

Een hart onder riem voor het zorgpersoneel op locatie Sinnehiem.

Sickenga-Oord

Hartverwarmende reacties. Zaterdag stond er familie in de tuin van Sickenga-Oord om Beppe te laten weten dat ze aan haar dachten. Ook werden er tekeningen en tijdschriften van buurtbewoners aangeboden en bonbons bezorgd door een kleindochter gemaakt voor zorgpersoneel.

Riemsoord

Isis knutselde voor alle bewoners van Riemsoord een mooie tulp tegen het eenzaamheidsvirus. Wat lief, dank je wel Isis!

Lycklama Stins

Bedankt namens bewoners van Lycklama Stins voor de tekeningen en kaarten die spontaan gebracht worden. Super fijn. Natuurlijk is er meer welkom!
In onze hal bij de hoofdingang staat een doosje waar tekeningen, kaarten enz ingeleverd kunnen worden. Wij zorgen dan voor de verspreiding. U / jullie maken ons er erg blij mee.

Lycklama Stins

Wat een verassing voor de bewoners van Lycklama Stins in deze “Corona tijd”. De rozenkwekerij Bernhard uit Luttelgeest kwam prachtige rozen brengen. Wat een mooi gebaar. Vriendelijke dank namens ons allen.

Het laatste coronanieuws

We houden u graag op de hoogte.

Menu
Intranet login