1. Indicatie, hoe zit dat?
  2. Zorgprofielen

Zorgprofielen

Wat is een zorgprofiel?

In een zorgprofiel staat waar u hulp bij nodig hebt en welke zorg en begeleiding u mag verwachten. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het wassen of aankleden, maar ook behandeling of begeleiding als gevolg van een ziekte. Welk zorgprofiel voor u geldt, bepaalt het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Omdat niet iedereen dezelfde zorg nodig heeft, zijn er verschillende Zorgprofielen. Die variëren van licht tot zwaar. Hoeveel zorg u krijgt, wordt uitgedrukt in een gemiddeld aantal uren per week voor woonzorg, dagbesteding en behandeling. Een zorgprofiel heette eerder een zorgzwaartepakket (zzp).

Zorgprofielen als basis voor onze afspraken

U voert voor een belangrijk deel de regie over uw zorg. Uw zorgprofiel vormt de basis voor uw zorgplan, waarin de afspraken staan over zorg en dienstverlening.

Wat is er binnen een zorgprofiel allemaal mogelijk?

Er zijn verschillende zorgprofielen ontwikkeld, omdat niet iedereen dezelfde zorg en begeleiding nodig heeft. Er zijn lichte pakketten met weinig zorg en begeleiding en zware pakketten met meer zorg en begeleiding.

Voor elk zorgprofiel, of dat nu heel licht of zwaar is, heeft u een aantal keuzemogelijkheden. Hiermee kunt u de zorg krijgen die het beste bij u past. Daar hoort ook welzijn bij. Zo weet u steeds precies welke zorg u van ons mag verwachten. Daarbij gaat het niet alleen om de hoeveelheid, maar ook over de zorgkwaliteit, de bereikbaarheid en deskundigheid van onze medewerkers.

Meer weten?

Bel ons gerust voor meer informatie. We nemen er graag de tijd voor. U kunt ons bereiken via 0516 568 770. U kunt uw vraag natuurlijk ook via e-mail stellen.

Onze locaties

Zorggroep Liante heeft locaties in Drachten, Haulerwijk, Oosterwolde, Appelscha, Noordwolde en Wolvega.

Menu
Intranet login