1. Nieuws
  2. COVID-19 informatie De Warrenhove

COVID-19 informatie De Warrenhove

Blijf hier op de hoogte van alle COVID-19 informatie in De Warrenhove.

Beleid samenwerking Corona-unit Heerenveen

In het belang van de gezondheid en met het oog op de beste verzorging van een bewoner bij wie COVID-19 is vastgesteld zal deze worden ‘uitgeplaatst’ naar Heerenveen. Daarnaast zorgt dit beleid ervoor dat de kans op verdere verspreiding van het corona-virus op onze locatie zo veel mogelijk tot een minimum wordt beperkt.

Sinds 24 maart is in Heerenveen een COVID-19-unit, Anna Schotanus van Meriant (Zorggroep Alliade) operationeel. De COVID-19-unit heeft een provinciale functie en is specifiek voor ouderen ingericht. Er werken ook twee medewerkers van Zorggroep Liante in deze unit.

————–

UPDATE DONDERDAG 12 MEI:
De laatste bewoners zijn thuisgekomen vanuit het COVID huis in Drachten. Sinds 7 mei zijn er geen positief geteste bewoners meer. Vanaf 2 mei zijn er geen positief geteste medewerkers meer.

————–

UPDATE WOENSDAG 6 MEI:
Sinds 22 april zijn er onder bewoners van De Warrenhove geen nieuwe besmettingen vastgesteld. Eind van deze week verwachten we dat alle vier bewoners die nu nog in de Corona-unit in Heerenveen zijn naar De Warrenhove zijn teruggekeerd. Daarmee sluiten we dan een hele vervelende en nare periode van een aantal weken af. Momenteel zijn er nog elf medewerkers uit De Warrenhove in thuisquarantaine en zijn er twee aan het re-integreren.

————–

UPDATE VRIJDAG 1 MEI:
Het aantal besmettingen loopt iets terug. Inmiddels zijn drie bewoners naar De Warrenhove teruggekeerd en genezen verklaard. Het aantal besmette bewoners komt daarmee nu op tien. Er zijn momenteel nog negen bewoners in de COVID-19-unit, Anna Schotanus in Heerenveen. Dertien medewerkers met een besmetting uit De Warrenhove zijn thuis in quarantaine.

————–

UPDATE DINSDAG 28 APRIL: Het aantal besmettingen in De Warrenhove lijkt op dit moment te stabiliseren bij zowel bewoners alsook medewerkers.
Van de veertien besmette bewoners zijn er inmiddels drie naar De Warrenhove teruggekeerd en genezen verklaard en een is helaas overleden. In totaal zijn drie bewoners
aan de gevolgen van het coronavirus overleden.
Het aantal besmette bewoners komt daarmee nu op tien bewoners bij De Warrenhove.

Negen bewoners zijn in overleg met de huisarts overgeplaatst naar de COVID-19-unit, Anna Schotanus in Heerenveen.

Onder de medewerkers zijn dertien besmettingen en deze zijn allen thuis in quarantaine.

————–

UPDATE WOENSDAG 22 APRIL: Er zijn nieuwe besmettingen geconstateerd bij zowel bewoners alsook medewerkers. Momenteel zijn dertien medewerkers en veertien bewoners van De Warrenhove besmet. Er zijn twee bewoners aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

Dertien bewoners zijn in overleg met de huisarts overgeplaatst naar de COVID-19-unit, Anna Schotanus in Heerenveen (zie hieronder). Voor de bewoner die op dit moment nog in De Warrenhove verblijft wordt bekeken of deze binnenkort worden uitgeplaatst.

————–

UPDATE MAANDAG 20 APRIL: Er zijn nieuwe besmettingen geconstateerd bij zowel bewoners alsook medewerkers. Momenteel zijn elf medewerkers en twaalf bewoners van De Warrenhove besmet.

Tien bewoners zijn in overleg met de huisarts overgeplaatst naar de COVID-19-unit, Anna Schotanus in Heerenveen (zie hieronder). En er is één bewoner overgeplaatst naar de COVID-19 afdeling in de Marrewijk in Drachten.

————–

UPDATE VRIJDAG 10 APRIL: Er zijn vandaag nieuwe besmettingen geconstateerd. Momenteel zijn vier medewerkers en vier bewoners van De Warrenhove in Drachten besmet met het coronavirus. De vier medewerkers zijn thuis in isolatie en de bewoners worden in isolatie verpleegd.

————–

NIEUWSBERICHT WOENSDAG 8 APRIL: Op De Warrenhove in Drachten zijn een bewoner en drie medewerkers positief getest op het coronavirus. De bewoner is geïsoleerd en wordt volgens het COVID-19 protocol verpleegd.

Alle belangrijke contactpersonen van de bewoner zijn geïnformeerd en worden persoonlijk bijgepraat over de situatie van hun naaste.

De medewerkers die positief getest zijn zitten op dit moment thuis in isolatie. De situatie wordt zorgvuldig gemonitord in samenspraak met de huisarts(en).

Menu
Intranet login