1. Nieuws
  2. Lycklama Stins op TV

Lycklama Stins op TV

De RKK en Reliëf maken een TV serie over het immaterieel erfgoed van de religieuzen in de zorg. In deze serie raken op de werkvloer steeds twee personen met elkaar in gesprek, over hun motivatie, bezieling, hun dagelijkse werkpraktijk.

De ene persoon is een ‘religieuze van toen’, de ander een zorgwerker in de huidige tijd. De opzet is om een zorgwerker van nu te filmen op zijn of haar werkplek, daarna in gesprek met oudere religieuzen over hoe het er vroeger aan toe ging, om vervolgens in te zoomen op de motivatie en inspiratie van beiden om dit werk te doen. Vragen die centraal staan zijn: Hoe ging het vroeger? Hoe zag het er vroeger uit? Wat is goede zorg – vroeger en nu? Wat bezielt je om dit werk te doen? Hoe houd je het vol? Het doel van de serie is ten minste tweeledig:

1. Mensen informeren over hoe de zorg in Nederland is ontstaan, welke ontwikkeling het heeft dorgemaakt en welke waarden aan goede zorg ten grondslag liggen door de jaren heen (historisch element)

2. Mensen inspireren door de bezieling en inspiratie centraal te zetten, van de motivatie van de zusters en paters tot de zorgmedewerkers van nu.

De ‘religieuze van toen’ is Zr Mathea en de huidige zorgwerker is contactverzorgende Petra Meijer. De vierdelige serie zal worden uitgezonden vanaf dinsdag 1 september, 16.30 uur op NPO2.
Lycklama Stins was te zien in de 2e aflevering op
dinsdag 8 september jl.

Uitzending gemist? Klik dan hier.

Menu
Intranet login