1. Corona
  2. Nieuwe coronamaatregelen

Nieuwe coronamaatregelen

Een week voor de kerst moeten we als Zorggroep Liante helaas weer nieuwe coronamaatregelen doorvoeren. Dit heeft voor iedereen thuis, maar ook op onze locaties de nodige impact. Een van de belangrijkste zaken waarmee we te maken krijgen is dat het bezoek van vier naar twee personen per dag teruggaat. Als Zorggroep Liante voeren we deze maatregel vanaf dinsdagochtend 21 december 06.00 uur in.

 Daarnaast zijn er nog twee maatregelen die van invloed zijn:
– Op de locaties waar een restaurant is, mogen vanaf dinsdagochtend 21 december alleen nog bewoners komen. Bewoners kunnen hier dan niet meer met familieleden en/of naasten koffiedrinken of samenkomen;

– Activiteiten die op een locatie worden georganiseerd kunnen alleen doorgaan met inzet van eigen medewerkers. Dit betekent dat er geen externe partijen (muziek, beweging, etc.) ingezet kunnen worden. Het activiteitenaanbod kan hierdoor anders zijn dan men van ons gewend is. We vragen hier begrip voor.

Alle bewoners en contactpersonen zijn per brief geïnformeerd over de nieuwe maatregelen.

Uitzondering op bezoekregels tijdens de feestdagen!


Er geldt gelukkig een uitzondering op het maximaal aantal bezoekers op kerstavond, 1e Kerstdag, 2e Kerstdag en tijdens de jaarwisseling: Op vrijdag 24, zaterdag 25, zondag 26 en vrijdag 31 december + zaterdag 1 januari tot 05:00 uur ’s ochtends mogen er maximaal 4 personen op bezoek komen. Dit is exclusief kinderen tot en met 12 jaar. We adviseren bewoners en bezoekers het bezoek te spreiden om te voorkomen dat er te veel contactmomenten zijn.

Alle maatregelen duren in ieder geval tot en met 14 januari 2022.

Laten we er samen mooie dagen van maken


De nieuwe maatregelen komen stevig aan, maar we zullen er ook dit jaar samen voor zorgen dat we er mooie feestdagen van maken. We wensen iedereen voor komend weekend fijne kerstdagen. En we hopen dat we een beter en vooral gezond 2022 tegemoet mogen zien.

Menu
Intranet login