1. Oud
  2. Uitnodiging vaccinatie – in 2 delen – vandaag gestart!

Uitnodiging vaccinatie – in 2 delen – vandaag gestart!

Vandaag zijn we gestart met het versturen van de uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie naar een deel van jullie als (zorg)medewerkers. Tijdens overleg met het RONAZ  (Regionaal  Overleg Niet Acute Zorg) is besloten dat alle Friese zorgorganisaties de medewerkers, verdeeld over twee groepen, gaan uitnodigen. Dit om te voorkomen dat het call center waar de afspraken gemaakt worden overbelast raakt.

Als je vandaag geen uitnodiging (via het bij ons bekende e-mailadres) hebt ontvangen dan volgt deze uiterlijk volgende week maandag 11 januari 2021.

Vaccineren?
We zijn dus gestart met het vaccineren. Ten minste met de uitnodiging richting jou als (zorg)medewerker om je te laten vaccineren. Als Zorggroep Liante vinden we het belangrijk om via deze vaccinatie een bijdrage te leveren aan de veiligheid en gezondheid van jullie als medewerker zelf. En in het geval van corona hebben we daarin als organisatie en jij als professional ook een verantwoordelijkheid richting de bewoners. Wij hopen dan ook dat je je – nadat je jezelf goed hebt geïnformeerd – laat vaccineren. Uiteraard blijft het uiteindelijk je eigen keus, laat dat duidelijk zijn.

Vergoeding tijd en (reis)kosten
Omdat we het vaccineren belangrijk vinden en ondersteunen willen we jou hierin ook tegemoet komen en zorgen we ervoor dat je reiskosten en tijd die het vaccineren kost worden vergoed. We vragen wel van je dat je zoveel mogelijk in overleg probeert de vaccinatie te plannen, zodat we de zorg zoveel mogelijk kunnen laten doorgaan.

Informatie over het vaccin en vaccinatie
Naast een brief (die je vandaag of uiterlijk volgende week krijgt) waarin staat hoe e.e.a. gaat en hoe je de afspraak kunt maken vindt je ook een aantal bijlagen. Een van deze bijlagen betreft een factsheet over het Pfizer/BioNTech vaccin. Hierin staat informatie over het vaccin dat je krijgt. Lees de informatie alvast.

Daarnaast informeerden we je al in ons vorige bericht via een aantal interessante linkjes. Bekijk deze video of ga naar een van de onderstaande linkjes

Rijksoverheid
www.coronavaccinatie.nl Hier is veel informatie te vinden en zijn veel vragen en antwoorden. Ook kun je met vragen bellen met 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).

GGD Fryslan
www.ggdfryslan.nl/coronavirus/vaccinatie/ Ook hier kun je veel informatie vinden en kun je met vragen terecht via 088 2299333 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Menu
Intranet login