1. Wat we bieden
  2. VPT en MPT

VPT en MPT

Onze zorg beperkt zich niet alleen tot onze locaties. Ook wanneer u zelfstandig woont kunt u op Zorggroep Liante rekenen. U kunt in uw eigen woning namelijk gewoon gebruik maken van alle zorg en service die we ook in onze woonzorgcentra bieden. U heeft dan alles bij de  hand, 24 uur per dag, in uw eigen omgeving.

Maatwerk

Volledig Pakket Thuis (VPT) en Modulair Pakket Thuis (MPT) is zorg en begeleiding op maat, voor de lange termijn. Samen maken we afspraken hoe we uw volledige of modulaire pakket samenstellen.

Voor wie?

Wanneer u een indicatie voor zorg met verblijf heeft, dan kunt er voor kiezen om dezelfde zorg die u in een zorgcentrum kunt krijgen, gewoon thuis te ontvangen. Het VPT en MPT bieden u deze keuze. Want wanneer u liever in één van onze woonzorgcentra wilt gaan wonen, dan kan dit natuurlijk ook.

Uw eigen woning

Woonlasten zoals huur, onderhoud, energie, belastingen, verzekeringen en abonnementen vallen niet onder het VPT en MPT. Deze blijft u – net als voorheen –  zelf betalen. Heeft u specifieke aanpassingen nodig in uw woning? Dan kunt u terecht bij het Wmo-loket van uw gemeente. Voor algemene hulpmiddelen zoals een postoel, tillift en draaischijf kunt u natuurlijk gewoon bij ons terecht.

VPT of MPT?

Wanneer kiest u nu voor VPT of MPT? Met VPT wordt uw zorg geleverd door één Wlz-zorgaanbieder en kunt u uw zorg niet combineren met een PGB. Wilt u een deel van de zorg in natura en een deel van de zorg zelf inkopen, dan kunt u beter kiezen voor MPT. Ook als u uw zorg van meerdere zorgaanbieders af wilt nemen, past MPT het beste. Wilt u meer weten dan gaan wij hier graag met u over in gesprek.

Wat valt er niet onder VPT en MPT?

Huisartsenzorg, tandheelkundige zorg en medicijnen vallen niet onder het VPT en MPT maar onder uw zorgverzekering. Ook het wassen van bovenkleding komt voor uw eigen rekening. Wanneer u wilt, kunnen wij dit tegen een redelijke vergoeding voor u regelen.

Kosten

VPT en MPT worden vergoed vanuit een Wlz-indicatie. Bij MPT kunt u daarbij kiezen voor een PGB, zodat u de zorg zelf inkoopt. Deze eigen bijdrage is lager dan wanneer u in een woonzorgcentrum zou wonen. Dit komt doordat wonen en zorg bij het VPT gescheiden zijn.

Aanvraag VPT

Om voor het VPT in aanmerking te komen, heeft u een indicatie voor langdurig bedrijf nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Natuurlijk kunt u ook gewoon contact met ons opnemen via (0516) 568 770. We bespreken graag met u de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie over VPT?

Neem dan gerust contact met onze zorgbemiddelaars op: 0516-568770.

  •  Klik hier als u de folder VPT en MPT wilt downloaden.
  • Kunt u de folder niet openen? Download dan nu Acrobat Reader.

Onze locaties

Zorggroep Liante heeft locaties in Drachten, Haulerwijk, Oosterwolde, Appelscha, Noordwolde en Wolvega.

Menu
Intranet login