Intranet login

Volledig Pakket Thuis

Onze zorg beperkt zich niet alleen tot onze locaties. Ook wanneer u zelfstandig woont kunt u op Zorggroep Liante rekenenen. U kunt in uw eigen woning namelijk gewoon gebruik maken van alle zorg en service die we ook in onze woonzorgcentra bieden. U heeft dan alles bij de  hand, 24 uur per dag, in uw eigen omgeving.

Volledig Pakket Thuis

Kiest u voor Volledig Pakket Thuis (VPT), dan ontvang u persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding. Net zoals in onze woonzorgcentra. Daarnaast krijgt u lekkere maaltijden uit eigen keuken bezorgd, is er de zekerheid van alarmering en wordt uw woning schoon gehouden. En wilt u meedoen aan de vele recreatieve activiteiten die  wij aanbieden? Dan kan uiteraard ook. U maakt gebruik van ons volldige pakket, maar dan thuis. 

Voor wie?

Wanneer u een indicatie voor zorg met verblijf heeft, dan kunt er voor kiezen om dezelfde zorg die u in een zorgcentrum kunt krijgen, gewoon thuis te ontvangen. Het VPT biedt u een keuze. Want wanneer u liever in één van onze levendige woonzorgcentra wilt gaan wonen, dan kan dit natuurlijk ook.

Maatwerk

VPT is zorg en begeleiding op maat, voor de lange termijn. Samen maken we afspraken over hoe we uw volledige pakket samenstellen.

Uw eigen woning

Woonlasten zoals huur, onderhoud, energie, belastingen, verzekeringen en abonnementen vallen niet onder het VPT. Deze blijft u - net als voorheen -  zelf betalen. Heeft u specifieke aanpassingen nodig in uw wonding? Dan kunt u terecht bij het Wmo-loket in uw gemeente. Voor algemene hulpmiddelen zoals een postoel, tillift en draaischijf kunt u gewoon bij ons terecht.

Wat valt niet onder Volledig Pakket Thuis?

Huisartsenzorg, tandheelkundige zorg, geneesmiddelen en medicijnen vallen niet onder het VPT, maar onder uw zorgverzekering. Ook het wassen van bovenkleding komt voor eigen rekening. Wanneer u wilt kunnen wij dit tegen een redelijke vergoeding voor u regelen.

Kosten

De kosten voor het VPT worden vrijwel geheel betaald door de Wet langdurige zorg (Wlz), mits u over een juiste indicatie beschikt. U betaalt zelf een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Deze eigen bijdrage is lager dan wanneer u in een woonzorgcentrum zou wonen. Dit komt doordat wonen en zorg bij het VPT gescheiden zijn.

Informatie
Wilt u meer informatie over VPT? Neem dan gerust contact met onze zorgbemiddelaars op: 0516-568770.

0516 568 770

0516 568 770

8430 AC Oosterwolde

Postbus 116
8430 AC Oosterwolde

Twitter Facebook LinkedIn

Volg ons

Zorggroep Liante