Modulair Pakket Thuis (MPT)

Onze zorg beperkt zich niet alleen tot onze locaties. Ook wanneer u zelfstandig woont kunt u op Zorggroep Liante rekenen. U kunt in uw eigen woning namelijk gewoon gebruik maken van de zorg en service die we ook in onze woonzorgcentra bieden. U heeft dan alles bij de hand: 24 uur per dag, in uw eigen omgeving.

Een pakket zorg thuis, helemaal op maat samengesteld

Deze zorg en service kunnen we u bieden met het zogenaamde ‘modulair pakket thuis’ (MPT). Dit is een pakket met zorg dat helemaal is afgestemd op uw zorgbehoefte thuis. U komt ervoor in aanmerking als u een indicatie heeft voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Het MPT is als het ware de manier waarop u de zorg ontvangt. Het gaat dan om zorg zoals verpleging, persoonlijke verzorging, huishoudelijke zorg en individuele of groepsbegeleiding. We kijken graag samen met u naar de meest optimale samenstelling van dit pakket.

Manieren van zorg ontvangen

Met het MPT kunt u de zorg van één óf meerdere Wlz-aanbieders thuis krijgen. U kunt daarbij kiezen om bepaalde zorg in natura te ontvangen (dan hoeft u zelf geen administratie bij te houden) en de overige zorgvormen zelf in te kopen met uw persoonsgebonden budget (PGB). Bij het MPT spreekt u hoe dan ook met één of meerdere zorgaanbieders af welke zorgvormen door deze zorgaanbieders worden geboden en welke zorg door mantelzorgers wordt verleend.

Uw eigen woning

Woonlasten zoals huur, onderhoud, energie, belastingen, verzekeringen en abonnementen vallen niet onder het MPT. Deze blijft u – net als altijd – zelf betalen. Heeft u specifieke aanpassingen nodig in uw woning? Dan kunt u terecht bij het Wmo-loket van uw gemeente. Voor algemene hulpmiddelen zoals een postoel, tillift en draaischijf kunt u natuurlijk gewoon bij ons terecht voor advies – deze hulpmiddelen worden bij de Wmo/zorgverzekeraar geregeld. En ook als u liever in een van onze wooncentra wilt gaan wonen, dan kan dit natuurlijk ook.

Wat valt er niet onder het MPT?

Huisartsenzorg, tandheelkundige zorg en medicijnen vallen niet onder het MPT maar onder uw zorgverzekering. Ook het wassen van bovenkleding komt voor uw eigen rekening. Wanneer u wilt, kunnen wij dit tegen een redelijke vergoeding voor u regelen.

Kosten

Het MPT wordt deels vergoed vanuit een Wlz-indicatie, daarnaast moet een eigen bijdrage worden betaald. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk en wordt vastgesteld door het CAK. Het CAK kan precies berekenen aan de hand van de situatie wat de eigen bijdrage zal zijn. 

Wil u meer weten over het MPT?

Neem gerust contact met onze zorgbemiddelaars op: 0516 568 770. Graag brengen we samen met u de beste zorgopties voor thuis in kaart. 

Ons zorgaanbod

U kunt bij Zorggroep Liante kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis of in een van onze woonzorgcentra.

Vorige
Volgende

Wonen bij Zorggroep Liante

Natuurlijk blijft u het liefste wonen zoals u dat gewend was. Maar wanneer zelfstandig wonen niet meer gaat, is het mogelijk in één van onze locaties te komen wonen. Met alle gemak gewoon bij de hand: verzorging, verpleging, begeleiding, huishoudelijke zorg, maaltijden en een breed aanbod van activiteiten. Dat zorgt voor een zeker gevoel.

Specifieke vragen of spoed?

Neem direct contact op.