Wijkverpleging

De wijkverpleging is de afgelopen tijd veranderd. We blijven langer thuis wonen, we worden ouder en we kunnen bijvoorbeeld minder lang in het ziekenhuis blijven na een operatie.

Wijkverpleging

Wat is nou eigenlijk wijkverpleging? Wijkverpleging is verzorging en verpleging bij u thuis. Deze zorg heeft u bijvoorbeeld nodig doordat u ouder wordt en zorg nodig heeft, beperkt bent door ziekte of wanneer u bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname (tijdelijk) zorg nodig heeft.

Denk bij wijkverpleging bijvoorbeeld aan wassen en douchen, aankleden, steunkousen aan- en uittrekken, ondersteuning bij medicatie, stomazorg, katheterzorg en bijvoorbeeld wondzorg.

Kosten

Wijkverpleging en verzorging bij u thuis zijn een onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Dat wil zeggen dat dat deze zorg gewoon vergoed wordt en u geen eigen risico hoeft te betalen.

Neem gerust contact met ons op

Heeft u verzorging of verpleging nodig of wilt u meer informatie over wijkverpleging, neem dan gerust contact met ons op. De wijkverpleegkundige uit uw regio helpt u graag verder. Heeft u zorg nodig, dan kijkt de wijkverpleegkundige samen met u welke zorg u precies nodig heeft. U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig om wijkverpleging aan te vragen.  

Ons zorgaanbod

U kunt bij Zorggroep Liante kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis of in een van onze woonzorgcentra.

Vorige
Volgende

Wonen bij Zorggroep Liante

Natuurlijk blijft u het liefste wonen zoals u dat gewend was. Maar wanneer zelfstandig wonen niet meer gaat, is het mogelijk in één van onze locaties te komen wonen. Met alle gemak gewoon bij de hand: verzorging, verpleging, begeleiding, huishoudelijke zorg, maaltijden en een breed aanbod van activiteiten. Dat zorgt voor een zeker gevoel.

Specifieke vragen of spoed?

Neem direct contact op.