Overleg van de clientenraad bij Zorggroep Liante
 1. Zorggroep Liante
 2. Cliëntenraden
 3. Leden cliëntenraad – Locatie Sinnehiem

Leden cliëntenraad – Locatie Sinnehiem

Wij zoeken leden voor onze cliëntenraad – Locatie Sinnehiem

Een veilige en prettige omgeving waar je je thuis voelt en van het leven kan genieten: dat is wat Zorggroep Liante haar cliënten biedt. Die cliënten zijn in de eerste plaats kwetsbare ouderen in de gemeenten Smallingerland en Oost- en Weststellingwerf. Maar ook hun familie, vrienden, mantelzorgers en onze eigen medewerkers willen we het zo goed mogelijk naar de zin maken. Dit doen we door open te staan voor elkaar. Én door samen te streven naar de best mogelijke persoonlijke zorg en aandacht. Samen zijn we Liante.

Voor onze locatie Sinnehiem in Haulerwijk zoeken wij twee nieuwe leden voor de cliëntenraad.

Over Sinnehiem

Sinnehiem is een multifunctioneel woonzorgcentrum waar we onder meer huisvesting, verzorging, verpleging, welzijn en begeleiding bieden voor alleenstaanden en echtparen. Sinnehiem staat middenin de Haulerwijkse samenleving en wil een plaats zijn waar mensen elkaar ontmoeten.

Over de cliëntenraad

Uw belangrijkste functie als lid van de cliëntenraad is het behartigen van de belangen van onze inwoners. Hiervoor heeft de Cliëntenraad onder meer maandelijks overleg met de leidinggevenden van de locatie en van Zorg Thuis. U komt op voor onze kwetsbare oudere cliënten en weet wat er speelt en leeft. Natuurlijk bent u er ook voor onze actieve oudere bewoners. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer de kwaliteit van het eten, de was en schoonmaak, maar ook veiligheidsaspecten en de geboden zorg in het algemeen.

Wat vragen wij

Naast het bijwonen van de maandelijkse vergaderingen, participeert u desgewenst ook in een of meer werkgroepen. We zijn op zoek naar mensen die:

 • directe ervaring en/of betrokkenheid hebben met de (ouderen)zorg;
 • bewoner zijn, ofwel een familielid of mantelzorger van een van de bewoners;
 • in de (ouderen)zorg hebben gewerkt;
 • toegankelijk en graag met cliënten in contact zijn;
 • gemotiveerd zijn om bij te dragen een verbeteren van de kwaliteit van zorg;
 • affiniteit hebben met medezeggenschap;
 • affiniteit hebben met Zorggroep Liante;
 • kunnen omgaan met vertrouwelijke informatie;
 • woonachtig zijn in Oosterwolde of omgeving en op de hoogte zijn van wat er in de gemeente Oostellingwerf speelt, met name op het gebied van de (ouderen)zorg.

Wat bieden wij

Een interessante vrijwilligerstaak en de mogelijkheid u verder te ontwikkelen. Uiteraard worden alle onkosten vergoed en ontvangt u reiskostenvergoeding voor bezoeken aan bijvoorbeeld andere locaties. Zorggroep Liante faciliteert in ambtelijke ondersteuning van lokale cliëntenraden.

Tijdsbesteding

De gemiddelde tijdsbesteding is ca. 8 – 10 uur per maand. De vergaderingen vinden doorgaans overdag plaats.

Huidige samenstelling van de cliëntenraad

Momenteel heeft de raad zes leden van wie er twee binnenkort zullen aftreden. Voor de zittende leden geldt dat zij zich betrokken voelen bij Sinnehiem omdat zij er familieleden hebben (gehad).

Reageren of meer informatie?

Wilt u reageren op één van deze vacatures of wilt u misschien eerst meer informatie, stuur dan een mail naar clientenraad@liante.nl. Ook kunt u een kijkje nemen op de website van Sinnehiem. Bij benoeming dient u een VOG-verklaring te overleggen: de daarmee gepaard gaande kosten krijgt u uiteraard vergoed. We zien uit naar uw reactie!

Onze locaties

Zorggroep Liante heeft locaties in Drachten, Haulerwijk, Oosterwolde, Appelscha, Noordwolde en Wolvega.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandZorggroep Liante is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Menu
Intranet login