Wonen bij Zorggroep Liante

Natuurlijk blijft u het liefste wonen zoals u dat gewend was. Maar wanneer zelfstandig wonen niet meer gaat, is het mogelijk in één van onze locaties te komen wonen. Met alle gemak gewoon bij de hand: verzorging, verpleging, begeleiding, huishoudelijke zorg, maaltijden en een breed aanbod van activiteiten. Dat zorgt voor een zeker gevoel.

Unieke locaties

U vindt in elk van onze zeven unieke woon(zorg)centra in Zuidoost Friesland zowel privacy als een open omgeving. Elke locatie is op een geheel eigen wijze een verrijking voor zijn omgeving. Wij vinden het van groot belang dat die eigen karakters van locaties gewaarborgd blijven. Dit zorgt voor een unieke sfeer en een gevoel van saamhorigheid. 

Ons Centraal kantoor bevindt zich in Wolvega. Voor meer informatie of om contact op te nemen, bekijk onze contactpagina. Onze zeven woonlocaties zijn hieronder te bekijken:

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandZorggroep Liante is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Levendige omgeving

Uiteraard wilt u de zaken blijven doen zoals u altijd al deed. Bij ons kunt u zelfs meer verwachten! In al onze locaties bruist het namelijk van de activiteiten. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een gevarieerd programma, waar bewoners, mensen uit de buurt en vrijwilligers elkaar ontmoeten. Een levendige omgeving zorgt voor verbondenheid.

Servicediensten en eten

U kunt in onze woonzorgcentra een breed scala aan diensten verwachten, die bijdragen aan comfortabel woonplezier. Denkt u aan alarmering, wasverzorging, een kapsalon, een schoonheidssalon, een klussendienst, huishoudelijke zorg en een winkel. Bovendien kunt u elke dag genieten van warme, vers bereide maaltijden uit eigen keuken. En wanneer u iets te vieren heeft, dan kunt u gebruik maken van onze catering en ruimtes.

Eigen regie

We vinden het belangrijk dat u zelf de regie in handen houdt. Meedoen aan activiteiten is uw eigen keuze. Bij de zorg wordt niet over, maar met u gesproken. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met individuele wensen. Uw thuis, uw keuzes.

Kosten

De kosten voor verblijf worden gedeeltelijk vergoed aan Zorggroep Liante door de Wet langdurige zorg (Wlz). Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte hiervan wordt berekend op basis van uw jaarinkomen. Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) berekent en int dit bedrag.

Aanmelden

Om in één van de locaties van Zorggroep Liante te wonen, is een indicatie nodig. Deze wordt afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Met een positieve indicatie voor verblijf heeft u, als overbruggingsperiode, meteen toegang tot bijvoorbeeld kortdurende opname, dagbesteding en dagverzorging. Neem gerust contact met ons op. We kijken graag met u naar wat de mogelijkheden zijn. Het is tevens verstandig om u vooraf te informeren over onze in- uitsluitingscriteria.

 

Over Zorggroep Liante

Zorggroep Liante heeft meerdere locaties met elk een geheel eigen identiteit. Die eigenheid koesteren we. Het zorgt er onder meer voor dat mensen zich helemaal thuis voelen bij ons. 

ZorgThuis

Het aanbod van Zorggroep Liante is breed: zo kunt u bij Liante wonen in een woonzorgcentrum, kunt u gebruik maken van onze locaties met aanleunwoningen zodat u nabij de zorg van Liante woont of u kunt gewoon thuis gebruik maken van onze diensten middels ZorgThuis.

Hulp en zorg bij u thuis

Wanneer u kiest voor ZorgThuis, dan kiest u voor zorg dicht bij huis. We bieden zorg, huishoudelijke hulp, alarmering en maaltijdservice. Bij al deze diensten staan vaste medewerkers voor u klaar, die bekend zijn in de omgeving en volledig thuis zijn in ouderenzorg. 

Ons ZorgThuis werkgebied

U bent bij Zorggroep Liante ook van harte welkom voor goede zorg bij u thuis. Wij bieden deze thuiszorg in Zuidoost-Friesland in de volgende regio’s:

Werken en leren

Bij Zorggroep Liante zijn we continu op zoek naar nieuwe collega’s voor Zorg Thuis en onze zeven woonzorgcentra. Alle vacatures die op dit moment open staan kun je vinden op werkenbijliante.nl. Als er niets voor je bij staat kun je ook vrijblijvend een afspraak maken via het contactformulier. Dan maken we even kennis met een kopje koffie op één van onze locaties en wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!

Specifieke vragen of spoed?

Neem direct contact op.