Riemsoord

Oudere echtparen en alleenstaanden vinden het fijn wonen in Riemsoord. Dat komt door de prachtige natuurrijke omgeving waarin het woonzorgcentrum zich bevindt, maar ook door de vele zorg- en welzijnsdiensten die wij ze bieden. Denk aan verzorging, verpleging en begeleiding. Riemsoord is bovendien een actieve en verbindende ontmoetingsplek voor jong en oud. 

Wonen in Riemsoord

Onze woonzorglocatie in Appelscha heeft 31 ruime appartementen (45 en 65 m2) en 52 aanleunwoningen voor echtparen en alleenstaanden. De grote, gemeenschappelijke ruimte is de plek waar onze bewoners samenkomen voor activiteiten, maaltijden en sociale praatjes. Deze energieke, belevingsvolle ontmoetingsplek maakt van Riemsoord een aangename leefomgeving om te verblijven. Het hele jaar door bruist het er van de activiteiten.

Wat hebben wij onze bewoners te bieden?

Zorggroep Liante biedt zorg en ondersteuning waar dat mogelijk is. Dat is vrijwel altijd en overal mogelijk. Voor onze bewoners nu, en in de toekomst, valt er daarom veel te kiezen. Zo zijn mensen voor een tijdelijke woonoplossing ook in Riemsoord aan het juiste adres. Zo’n kortdurende zorgvraag ontstaat bijvoorbeeld na een medische ingreep, wanneer herstel niet zonder hulp en ondersteuning lukt. Ook voor spoedgevallen is onze locatie in Appelscha de ideale uitvalsbasis. Andere diensten uit ons uitgebreide aanbod zijn:

 • Dagverzorging
  Onze medewerkers stimuleren bewoners voortdurend om anderen te ontmoeten en contacten te onderhouden. Zo bieden wij deze optie aan voor mensen die graag meer tijd willen doorbrengen met medebewoners. Dagverzorging biedt ook uitkomst voor mensen met dementie. Zij zijn gebaat bij veel structuur. Samen met anderen nemen ze dagelijks deel aan verscheidene activiteiten. Denk hierbij aan een geheugentraining, bewegingsoefeningen, creatief handwerk, samen eten of koffiedrinken.
 • Huishoudelijke taken en technische klussen
  Bewoners kunnen ook bij onze medewerkers terecht voor een schoonmaakvraag, het laten bezorgen van een warme maaltijd of allerlei technische klussen.
 • Zelf activiteiten organiseren
  In Riemsoord krijgen bewoners en omwonenden veel vrijheid om leuke activiteiten op touw te zetten. Het liefst geven onze medewerkers hen alle ruimte om inspirerende dingen te bedenken, die bij voorbaat al zorgen voor levendigheid in ons prachtige multifunctionele woonzorgcentrum. Dit maakt van Riemsoord een boeiende plek om te wonen. Nieuwsgierig naar onze komende activiteiten? Bekijk dan de agenda!
 • Voorzieningen
  Een compacte supermarkt en een gezellig restaurant kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Bovendien bieden wij bewoners de mogelijkheid om een zaal af te huren voor eventuele feestjes, waarbij wij graag ook de catering willen verzorgen.

Meer informatie over Riemsoord

Onze visie en werkwijze

Riemsoord moet een plek zijn van verbinding, verrijking en verrassing. Om dat te bereiken, werkt Zorggroep Liante nauw samen met veel mensen. Ieder heeft zo z’n eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat ons woonzorgcentrum een veilige omgeving blijft, waarbinnen mensen zich thuis voelen. Dat doen we door open en eerlijk met elkaar (en de omgeving) te communiceren. Dat doen we met elkaar: medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers, maar ook zeker met bewoners en hun familieleden.

Wonen in Appelscha

In het toeristische en bosrijke Appelscha valt er voor iedereen wat te zien en te beleven. Hetzelfde geldt ook voor de omgeving rondom Riemsoord. Het dorp ligt in het meest zuidoostelijke puntje van de provincie Fryslân, tegen de grens met Drenthe. Het landschap laat zich het beste omschrijven als ongelofelijk divers, want naast bos zijn er ook heide, kronkelende beekjes en weilanden. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen, kanovaren, klimmen, golfen, mountainbiken, suppen en meer.

Alles samengenomen maakt van Appelscha een bijzonder leuke plek om te wonen. Bewoners van Riemsoord beleven er tal van activiteiten, maar vooral ook veel rust. En wij merken dat juist die unieke combinatie veel positieve invloed op hen heeft.

Maak kennis met locatie Riemsoord

Woonzorgcentrum Riemsoord staat klaar voor mensen. Ook wanneer u zich aan het oriënteren bent op de volgende woonlocatie voor uw ouder(s) of een andere naaste, kunt u gewoon binnenlopen. Wees welkom in ons woonzorgcentrum in Appelscha! Heeft u toch liever behoefte aan een persoonlijk gesprek? Onze locatiemedewerkers staan u graag te woord, onder het genot van koffie of thee. Vul hiervoor het contactformulier in en een afspraak is zo geregeld.

De woonlocaties van Zorggroep Liante

Riemsoord is één van de zeven locaties van Zorggroep Liante. Zorggroep Liante heeft meerdere locaties met elk een eigen identiteit. Die eigenheid koesteren we. Op elke locatie zorgen we ervoor dat mensen zich thuis voelen. Liante coacht en faciliteert: samen zorgen we ervoor dat we de volgende stappen zetten in wonen, zorg en welzijn.

Onze woonlocaties

Zorggroep Liante heeft meerdere locaties met elk een eigen identiteit. Die eigenheid koesteren we. Op elke locatie zorgen we ervoor dat mensen zich thuis voelen. Liante coacht en faciliteert: samen zorgen we ervoor dat we de volgende stappen zetten in wonen, zorg en welzijn.

Vorige
Volgende

Ons ZorgThuis werkgebied

U bent bij Zorggroep Liante ook van harte welkom voor goede zorg bij u thuis. Wij bieden deze thuiszorg in Zuidoost-Friesland in de volgende regio’s:

Werken en leren bij Zorggroep Liante

Bij Zorggroep Liante werk je met je hoofd én met je hart. Je werkt in een inspirerende omgeving met boeiende mensen. Hier ben je welkom om te groeien en verder te komen in je vak. Werken, leren én genieten van je werk: daarvoor zit je bij ons helemaal goed.

Ons zorgaanbod

U kunt bij Zorggroep Liante kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis of in een van onze woonzorgcentra.

Vorige
Volgende

Specifieke vragen of spoed?

Neem direct contact op.