Rikkingahof

Rikkingahof is een fijne woonplek waar onze medewerkers iedere dag goede zorg willen leveren. Het welzijn van de bewoners staat hier altijd voorop en er is volop ruimte voor persoonlijke aandacht. Deze woonzorglocatie in Oosterwolde mag dan in omvang klein zijn, maar is groot in de diensten die we hier aanbieden. Rikkingahof vervult bovendien een belangrijke verbindende functie in de maatschappij van Oosterwolde.

Wonen in Rikkingahof

Rikkingahof is een kleinschalige woonvorm voor mensen met een zorgindicatie. Het woonzorgcomplex telt drie verdiepingen. Op elke etage bevinden zich tien comfortabele en moderne appartementen (72 m2) inclusief twee slaapkamers. Iedere verdieping heeft weer zijn eigen gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Door het kleinschalige karakter is professionele zorg en begeleiding er altijd aanwezig.

Meer informatie over Rikkingahof

Wat bieden wij onze bewoners?

Zorggroep Liante biedt de bewoners van al haar locaties een uitgebreid dienstenpakket aan. In Rikkingahof organiseren onze medewerkers veel gezamenlijke activiteiten. Die zijn niet alleen voor hen bedoeld, maar ook voor zelfstandige ouderen uit Oosterwolde en omgeving. Met de mogelijkheid van dagbesteding is er altijd iets leuks te doen of te beleven.

Dagverzorging

Voor bewoners die erg gebaat zijn bij ritme en regelmaat – mensen met dementieklachten bijvoorbeeld – komt dagverzorging ontzettend goed van pas. Onze medewerkers zorgen ervoor dat deze mensen elkaar ontmoeten en samen activiteiten gaan ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een geheugentraining, bewegingsoefeningen, koffiedrinken, samen eten koken, creatief met de handen bezig zijn, enzovoort.

Iedere keer worden er weer andere activiteiten bedacht en georganiseerd. In Rikkingahof is daarom geen dag hetzelfde. Juist die afwisseling maakt van deze woonzorglocatie een boeiende en afwisselende woon- en leefomgeving. Een locatie waar op ieder moment van de dag aandacht is voor het welzijn van onze bewoners.

Onze visie en werkwijze

Bij Zorggroep Liante staan veel mensen in het middelpunt van zorg en service. Collega’s, mantelzorgers, vrijwilligers, omwonenden, maar uiteraard ook onze bewoners en hun dierbaren. Met z’n allen gaan we voor een 100% veilige woon- en leefomgeving in Rikkingahof, iedere dag opnieuw. Door open en eerlijke communicatie naar elkaar toe blijft ons woonzorgcentrum in Oosterwolde een plek van verbinding, verrijking en verrassing.

Wonen in Oosterwolde

In en rondom Oosterwolde is het goed vertoeven. Het dorp heeft veel winkels en restaurants en ligt op steenworp afstand van het natuurrijke Appelscha. Als hoofdplaats van de gemeente Ooststellingwerf ligt Oosterwolde centraal aan de autoroute Drachten-Emmen, maar ook aan de turfroute. In de omgeving van het dorp kunt u uitstekend paardrijden, fietsen, mountainbiken en wandelen. Dat maakt van Oosterwolde een boeiende plaats om te wonen en te verblijven.

Kom kennismaken met locatie Rikkingahof

Voel u welkom op onze woonzorglocatie in Oosterwolde. Rikkingahof is een plek van ontmoeting en verbinding, maar staat ook zeker open voor mensen die zich willen oriënteren. Bent u op verkenningstocht voor een naast familielid? Kom vooral even sfeerproeven en ontdek de belevingsvolle woonplek van onze bewoners. Bent u al iets concreter en heeft u behoefte aan een verdiepend gesprek? Maak dan online een afspraak via ons contactformulier.

De woonlocaties van Zorggroep Liante

Rikkingahof is één van de zeven locaties van Zorggroep Liante. Zorggroep Liante heeft meerdere locaties met elk een eigen identiteit. Die eigenheid koesteren we. Op elke locatie zorgen we ervoor dat mensen zich thuis voelen. Liante coacht en faciliteert: samen zorgen we ervoor dat we de volgende stappen zetten in wonen, zorg en welzijn.

Onze woonlocaties

Zorggroep Liante heeft meerdere locaties met elk een eigen identiteit. Die eigenheid koesteren we. Op elke locatie zorgen we ervoor dat mensen zich thuis voelen. Liante coacht en faciliteert: samen zorgen we ervoor dat we de volgende stappen zetten in wonen, zorg en welzijn.

Vorige
Volgende

Ons ZorgThuis werkgebied

U bent bij Zorggroep Liante ook van harte welkom voor goede zorg bij u thuis. Wij bieden deze thuiszorg in Zuidoost-Friesland in de volgende regio’s:

Werken en leren bij Zorggroep Liante

Bij Zorggroep Liante werk je met je hoofd én met je hart. Je werkt in een inspirerende omgeving met boeiende mensen. Hier ben je welkom om te groeien en verder te komen in je vak. Werken, leren én genieten van je werk: daarvoor zit je bij ons helemaal goed.

Ons zorgaanbod

U kunt bij Zorggroep Liante kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis of in een van onze woonzorgcentra.

Vorige
Volgende

Specifieke vragen of spoed?

Neem direct contact op.