De Lauwers

In de Drachtster woonwijk De Drait krijgt natuur volop de ruimte. Woonzorgcomplex De Lauwers staat sinds 2015 midden in deze groene omgeving en is een thuishaven voor mensen met dementie of andere mentale problematiek. Op onze bijzonder rustige locatie in Drachten bieden we persoonsgerichte zorg, structuur en veiligheid voor elke bewoner. In een kleinschalige woonomgeving en met de nodige zorg altijd dichtbij. Wonen in De Lauwers is wonen zoals jij dat ook zou willen. Dat is onze belofte. 

Kleinschalig wonen

Liante biedt haar bewoners in De Lauwers een kleinschalige woonvorm aan. Dit betekent specifiek dat twee groepen van zeven personen samenwonen in een huiselijk ingerichte woning. Een vast team van medewerkers zorgt daarbij voor ondersteuning op maat en dagritme. Mensen worden bovendien voortdurend geprikkeld om actief te blijven. Zo helpen zij bijvoorbeeld mee met het klaarmaken van warme maaltijden. Even geen zin of behoefte aan privacy? In hun comfortabele kamer kunnen bewoners zich altijd even terugtrekken.

Kleinschalig wonen is een effectieve woonvorm. Uit onderzoek blijkt dat bewoners zich in deze omgeving meer op hun gemak voelen. Ze slapen en eten beter en ervaren minder paniek. Meer weten over kleinschalig wonen in De Lauwers?

Beschermd wonen en aanleunwoningen

Voor mensen met een indicatie voor beschermd wonen hebben wij tien ruime appartementen op de begane grond. Deze bewoners hebben behoefte aan geborgenheid en vinden hier een veilige leefomgeving. Echtparen, waarvan één iemand dementie heeft, komen ook in aanmerking voor een woning in De Lauwers. Zorggroep Liante heeft standaard veertien aanleunwoningen voor hen gereserveerd. Een overdekte gang verbindt deze appartementen met de twee kleinschalige woongroepen en zijn van alle gemakken voorzien.

Wat hebben wij onze bewoners te bieden?

Onze vaste medewerkers ondersteunen bewoners met zorg, het huishouden en sociale contacten. Daarnaast is er veel tijd en ruimte voor ontspanning, zowel individueel als samen met de andere bewoners. Niemand wordt verplicht om mee te doen aan activiteiten. Naar de persoonlijke (privacy)wensen wordt altijd geluisterd. Familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers denken regelmatig mee bij het organiseren van geschikte groepsactiviteiten voor de bewoners. Zij helpen vervolgens waar dat nodig is.

Meer zorgondersteuning

Mensen met dementieklachten hebben een grote behoefte aan structuur. Op locatie De Lauwers biedt Liante hen de mogelijkheid om deel te nemen aan dagverzorging. Dit houdt in dat zij één of meer dagdelen met andere bewoners doorbrengen. Samen beleven zij inspanning en ontspanning. Zo is er ruimte voor creatieve activiteiten, wandelen, zingen, oefeningen voor conditie of een gezamenlijke maaltijd. Onze medewerkers springen bij op het moment dat bewoners zorg en ondersteuning nodig hebben.   

Benieuwd naar wat wij onze bewoners nog meer kunnen bieden?

Meer informatie over De Lauwers

Onze visie en werkwijze

Zorggroep Liante heeft oog voor mensen: collega’s, vrijwilligers, omwonenden, mantelzorgers, maar zeker ook voor bewoners en hun naaste familieleden. Zij staan elke dag weer centraal in onze zorg en dienstverlening. De Lauwers moet een plek zijn waar iedereen verrast, verrijkt en verbonden wordt. Een woonzorglocatie waar alle bewoners zich op hun gemak voelen en kunnen leven zoals zij dat willen. Van onze kant hoort daar een open en eerlijke houding bij naar de buitenwereld toe.

Wonen in Drachten

Drachten is een groot en centraal gelegen dorp in Friesland. Met haar ligging aan de A7 en de N31 (Wâldwei) is bereikbaarheid geen enkel probleem. Als hoofdplaats van de gemeente Smallingerland verbindt Drachten alle uithoeken van de provincie Fryslân en dient het dorp als poort naar Groningen.

Het heeft lang geduurd voordat Drachten de groei te pakken had. Met de komst van Philips, die in de jaren ’50 van de vorige eeuw een grote fabriek liet bouwen, trok het dorp veel mensen naar zich toe. Inmiddels is Drachten een plaats met vele voorzieningen en een levendig centrum. De bijzonder mooie omgeving rondom het dorp leent zich uitstekend voor een heerlijke wandeling, fietsen, zwemmen en varen. Met andere woorden: in Drachten is het prettig wonen in een centraal gelegen omgeving. 

Maak kennis met De Lauwers

In woonzorgcomplex De Lauwers is iedereen van harte welkom. Bent u zich aan het oriënteren op een toekomstige woning voor een naast familielid? Kom gerust eens langs om de sfeer te proeven. De deuren van onze locatie staan altijd open. Wilt u toch liever een persoonlijk gesprek met een van onze medewerkers? Uiteraard is dat ook mogelijk! Maak een afspraak via ons contactformulier en wij zorgen dat de koffie of thee voor u klaarstaat.

De woonlocaties van Zorggroep Liante

De Lauwers is één van de zeven locaties van Zorggroep Liante. Zorggroep Liante heeft meerdere locaties met elk een eigen identiteit. Die eigenheid koesteren we. Op elke locatie zorgen we ervoor dat mensen zich thuis voelen. Liante coacht en faciliteert: samen zorgen we ervoor dat we de volgende stappen zetten in wonen, zorg en welzijn.

Onze woonlocaties

Zorggroep Liante heeft meerdere locaties met elk een eigen identiteit. Die eigenheid koesteren we. Op elke locatie zorgen we ervoor dat mensen zich thuis voelen. Liante coacht en faciliteert: samen zorgen we ervoor dat we de volgende stappen zetten in wonen, zorg en welzijn.

Vorige
Volgende

Ons ZorgThuis werkgebied

U bent bij Zorggroep Liante ook van harte welkom voor goede zorg bij u thuis. Wij bieden deze thuiszorg in Zuidoost-Friesland in de volgende regio’s:

Werken en leren bij Zorggroep Liante

Bij Zorggroep Liante werk je met je hoofd én met je hart. Je werkt in een inspirerende omgeving met boeiende mensen. Hier ben je welkom om te groeien en verder te komen in je vak. Werken, leren én genieten van je werk: daarvoor zit je bij ons helemaal goed.

Ons zorgaanbod

U kunt bij Zorggroep Liante kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis of in een van onze woonzorgcentra.

Vorige
Volgende

Specifieke vragen of spoed?

Neem direct contact op.