Sickenga-Oord

Woonzorgcentrum Sickenga-Oord in Wolvega geeft alleenstaande ouderen en echtparen een comfortabele woonruimte met verschillende zorgopties. Ons locatieteam biedt verzorging, verpleging, begeleiding en werkt gericht aan het welzijn van haar bewoners. Sickenga-Oord ligt, net als Lycklama Stins, op loopafstand van het fraaie centrum van Wolvega.

Wonen in Sickenga-Oord

In Sickenga-Oord bevinden zich 65 appartementen en 35 aanleunwoningen. Van laatstgenoemde wordt de helft verhuurd door WoonFriesland en het andere deel betreft koopwoningen. De woonzorglocatie is multifunctioneel en biedt dan ook tal van voorzieningen voor bewoners en omwonenden. In restaurant Tante Jeanette kunnen mensen terecht voor een hapje en een drankje. Voor de dagelijkse boodschap is er de buurtsuper. En een spannend boek lenen kan bij de bibliotheek in de lounge. 

Meer informatie over Sickenga-Oord

Wat hebben wij onze bewoners te bieden?

Een prettige woonomgeving heeft meer te bieden dan voorzieningen alleen. Zorggroep Liante beschikt daarom ook over een ruim aanbod aan diensten, waarvan bewoners gebruik kunnen maken. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om:

  • Tijdelijke zorg
    Voor mensen die bijvoorbeeld vanwege een operatie even niet voor zichzelf kunnen zorgen, heeft Sickenga-Oord tijdelijke woonruimte met zorg en ondersteuning. Hetzelfde geldt voor ouderen die beslist niet meer zelfstandig kunnen wonen en dus met spoed op zoek zijn naar een woonzorgplek.
  • Groepsverzorging
    Bewoners met fysieke of mentale gezondheidsproblemen willen evengoed onder de mensen blijven. Sommige hebben vanwege een ziekte (bv. dementie) daarbij zelfs grote behoefte aan dagelijkse structuur. In Sickenga-Oord kunnen ouderen daarom meedoen aan groepsdagverzorging. Iedere dag bieden wij verschillende activiteiten aan, waaronder creatieve handvaardigheid, samen koken, bewegingsoefeningen of gewoon een kopje koffiedrinken met elkaar.
  • Zelf activiteiten organiseren
    Onze activiteiten worden niet altijd bedacht door vrijwilligers en medewerkers. Ook bewoners raken regelmatig geïnspireerd en komen met de leukste ideeën aanzetten. Zo zorgen we er samen voor dat Sickenga-Oord een bruisende plek blijft, vol van activiteit en inspiratie.

Maaltijdservice, alarmering en palliatieve zorg: onze locatiemedewerkers zijn breed inzetbaar. Ook als het gaat om vrienden, kennissen of familie van bewoners. Een nacht blijven logeren en meegenieten van een heerlijk ontbijt is altijd mogelijk. 

Onze visie en werkwijze

In onze zorg en service staan cliënten, medewerkers, vrijwilligers, omwonenden, mantelzorgers en familie altijd centraal. Met andere woorden: bij Liante draait het volledig om mensen. Wij willen iedereen een veilige omgeving bieden. Een omgeving waar mensen verrijkt worden, zichzelf kunnen zijn en waar ruimte is voor ontmoeting en verbinding. Een open houding naar elkaar en naar onze omgeving speelt dan ook een doorslaggevende rol.

Wonen in Wolvega

Vanuit Wolvega liggen Drenthe, Overijssel en Flevoland om de hoek. Daardoor heeft het Friese dorp een zeer centrale ligging. Wolvega staat, als hoofdplaats van de gemeente Weststellingwerf, bekend om zijn drafbaan. Veel winkel- en horecaondernemers hebben hun plek gevonden in het centrum van de woonplaats. Op bepaalde tijdstippen is het er zelfs gezellig druk. De mooie fiets- en wandelroutes in en om Wolvega maken het voor bezoekers helemaal af.

Kom kennismaken met Sickenga-Oord

Woonzorgcentrum Sickenga-Oord stelt uw bezoek op prijs. Rondkijken in onze prachtige multiculturele locatie? Of oriënteert u zich op woonruimte voor een naast familielid? In beide gevallen staan onze deuren wagenwijd open. Bij vragen horen wij het graag. Onze medewerkers beantwoorden ze graag in een persoonlijk gesprek. Maak hiervoor wel eerst een afspraak via ons contactformulier.

De woonlocaties van Zorggroep Liante

Sickenga-Oord is één van de zeven locaties van Zorggroep Liante. Zorggroep Liante heeft meerdere locaties met elk een eigen identiteit. Die eigenheid koesteren we. Op elke locatie zorgen we ervoor dat mensen zich thuis voelen. Liante coacht en faciliteert: samen zorgen we ervoor dat we de volgende stappen zetten in wonen, zorg en welzijn.

Onze woonlocaties

Zorggroep Liante heeft meerdere locaties met elk een eigen identiteit. Die eigenheid koesteren we. Op elke locatie zorgen we ervoor dat mensen zich thuis voelen. Liante coacht en faciliteert: samen zorgen we ervoor dat we de volgende stappen zetten in wonen, zorg en welzijn.

Vorige
Volgende

Ons ZorgThuis werkgebied

U bent bij Zorggroep Liante ook van harte welkom voor goede zorg bij u thuis. Wij bieden deze thuiszorg in Zuidoost-Friesland in de volgende regio’s:

Werken en leren bij Zorggroep Liante

Bij Zorggroep Liante werk je met je hoofd én met je hart. Je werkt in een inspirerende omgeving met boeiende mensen. Hier ben je welkom om te groeien en verder te komen in je vak. Werken, leren én genieten van je werk: daarvoor zit je bij ons helemaal goed.

Ons zorgaanbod

U kunt bij Zorggroep Liante kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis of in een van onze woonzorgcentra.

Vorige
Volgende

Specifieke vragen of spoed?

Neem direct contact op.