1. Nieuws
  2. Riemsoord ontmoetingsplek voor heel Appelscha

Riemsoord ontmoetingsplek voor heel Appelscha

Vrijdagmiddag, 21 mei werd in Riemsoord een officieel moment gevierd. Om 12.30 uur werd in de Appelhof de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Stichting Dorpskamer Appelscha, Zorggroep Liante en woningcorporatie Actium.

Wat gaat er gebeuren?

In Riemsoord kunnen, zoals het nu gepland is vanaf het najaar, inwoners van Appelscha gebruik maken van een gezamenlijke ontmoetingsplek. Een Dorpskamer. Deze Dorpskamer gaat gebruik maken van de huidige Appelhof. Iedere week kunnen inwoners van Appelscha op een aantal dagen en tijdstippen terecht voor bijvoorbeeld een kopje koffie, een mannenochtend en een middag klaverjassen, een potje koersbal of kan er in de ruimte worden vergaderd door verenigingen. Maar ook kunnen inwoners informatie inwinnen over alles wat inwoners van Appelscha bezig houdt.
Natuurlijk kunnen de bewoners van Riemsoord ook gebruik maken van de Dorpskamer tijdens de openingsuren. De activiteiten die de bewoners gewend waren te doen gaan voorlopig gewoon door in de Appelhof.

Mooie samenwerking

Zorggroep Liante wil dicht bij de mensen in de omgeving staan en geeft hier via dit initiatief – samen met de Stichting Dorpskamer (initiatiefnemer) en Actium – vorm aan. “In Appelscha is Riemsoord al actief in de wijk en omdat we de ruimte hebben om de Dorpskamer plaats te bieden past dit perfect bij onze gedachte om jong en oud dicht bij elkaar te brengen. En op deze manier komen er meer mensen over de vloer. Ook voor onze bewoners is het leuk dat er bij Riemsoord ‘reuring’ is. Dat het bruist en er verschillende mensen langskomen.”, aldus Renate Winter, Leidinggevende van de locatie. Suzanne Luppes, verantwoordelijk voor o.a. voeding vult aan, “Vorig jaar is de nieuwe keuken bij Riemsoord geopend en als de coronaperiode voorbij is willen we ook bekijken hoe de bezoekers van de Dorpskamer bijvoorbeeld van onze keukenvoorziening gebruik kunnen maken.”

Verbouwing in de Appelhof

Komende maanden wordt de inrichting van de Appelhof door de Stichting Dorpskamer alvast onder handen genomen. Zo komt er een mooie uitnodigende nieuwe entree, ander meubilair, mooie verlichting, een stamtafel en nieuwe vloerbedekking. Dit betekent dat de collega’s en bewoners binnenkort wel zullen merken dat er wordt verbouwd en gewerkt in de Appelhof. De activiteiten die gepland stonden worden op dat moment tijdelijk naar een andere ruimte verplaatst.

Lees ook het bericht in de Nieuwe Ooststellingwerver over dit initiatief.

Menu
Intranet login